Πατριαρχεία
Ενημερώθηκε στις:

Σαφές μήνυμα στον Βαρθολομαίο: Πάνω από 350.000 πιστοί στη Μεγάλη Πομπή στο Κίεβο (Φωτογραφίες)

Περίπου 350 χιλιάδες πιστοί της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συμμετείχαν στη Μεγάλη Πομπή του Σταυρού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο σήμερα 27 Ιουλίου, με αφορμή τον εορτασμό της 1033ης επετείου του Βαπτίσματος των Ρως. Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία, Μητροπολίτης Boryspil και Brovary Αντώνιος.

«Σήμερα, περισσότεροι από 350 χιλιάδες οδοιπόροι συμμετείχαν στην πομπή. Αυτοί είναι οι πρώτοι υπολογισμοί», δήλωσεο Μητροπολίτης Αντώνης τονίζοντας ότι πρόκειται για προκαταρκτικές εκτιμήσεις και, όπως είναι πεπεισμένος το αναγγελθέν ποσό θα αυξηθεί.

Το ίδιο ανακοινώθηκε κι από τον επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών και Εκπαίδευσης του UOC Επίσκοπο Κλήμη στον αέρα του καναλιού Inter TV.

"Εάν το 2019 περίπου 300 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πομπή του σταυρού, φέτος υπάρχουν πολύ περισσότερα από αυτούς", είπε, σχολιάζοντας την πομπή των Ορθόδοξων Χριστιανών στο κέντρο του Κιέβου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις 27 και 28 Ιουλίου 2021, διαδραματίζονται εορτασμοί αφιερωμένοι στην 1033η επέτειο του Βαπτίσματος των Ρως στο Κίεβο. Στη γιορτή συμμετείχαν πιστοί από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, καθώς και προσκυνητές από το Μαυροβούνιο και τη Γεωργία. Μετά την προσευχή στο Vladimirskaya Gorka, οι κληρικοί και οι πιστοί πραγματοποίησαν μια πομπή με τις θαυματουργές εικόνες και τα λείψανα του Αγίου Πρίγκιπα Βλαντιμίρ στη Λάυρα του Κιέβου.

Ο όγκος της πομπής είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος ετοιμάζεται τον Αύγουστο να βρεθεί στο Κίεβο...

Στο μεταξύ συνεργάτης του πρώην προέδρου της Ουκρανίας και πρωτεγάτη της νέας εκκλησίας Π. Ποροσένκο ονειρεύεται να πραγματοποιήσει μια «σφαγή αλυσοπρίονου» στην οδό Lavrskaya, όπου πραγματοποιήθηκε η πομπή των πιστών της κανονικής Εκκλησίας. 

 

Ο πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίαςκαι ένας από τους στενούς συνεργάτες του, Γιούρι Μπιριόκοφ, ειρωνέυτηκε την πομπή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και μίλησε για την επιθυμία του για μια «σφαγή με αλυσοπρίονο».

Ο Biryukov έγραψε για αυτό στη σελίδα του στο Facebook.

Είπε ότι παρήγγειλε δέκα αλυσοπρίονα από ηλεκτρονικό κατάστημα, κι επειδή είχαμε θρησκευτική πομπή η παράδοση αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα.

"Και θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει μια υπέροχη ταινία ... κάτι για τη σφαγή αλυσοπρίονων. Γενικά, βοηθήστε μας - θα κανονίσουμε τη σφαγή αλυσοπρίονου σε άλλη περιοχή", έγραψε.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ