Πατριαρχεία

Σφοδρή κριτική Πατριάρχη Ιεροσολύμων κατά ριζοσπαστών που επιτίθενται κατά Χριστιανών και Μουσουλμάνων

"Kατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων άσκησης της ελευθερίας λατρείας" χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος την πρόσφατη νέα επίθεση στο τζαμί Αλ -Ακσά. 
Σε μήνυμά του ο Πατριάρχης Θεόφιλος επιβεβαίωσε ότι το Όρος του Ναού - Al-Haram Al-Sharif και το "Al-Aqsa Compound" - είναι αποκλειστικό δικαίωμα και ιδιοκτησία των Μουσουλμάνων και ότι η επίθεση σε αυτό το ιερό μέρος ή στο δικαίωμα των Μουσουλμάνων να προσεύχονται ελεύθερα αποτελεί μια επίθεση στην ελευθερία της λατρείας, όπως κατοχυρώνεται από τους διεθνείς νόμους, τους χάρτες και τα ανθρώπινα ήθη.

Ο ίδιος καταδίκασε τις απόπειρες ριζοσπαστικών ομάδων να προκαλέσουν Μουσουλμάνους και Χριστιανούς μέσω συνεχών επιθέσεων και υποκίνησης βίας στο Al-Haram Al-Sharif, θεωρώντας ότι κάθε παρουσία στο Al-Haram Al-Sharif που δεν έχει εγκριθεί από το Τμήμα Ισλαμικών Θεμάτων αποτελεί μια εισβολή που πρέπει να σταματήσει.

Τέλος ο επικεφαλής του Ελληνορθόδοξου Πατριρχείου Ιεροσολύμων επαίνεσε το ρόλο του Ιορδανού Βασιλιά Αμπντάλα Β΄, του Χασεμίτη θεματοφύλακα των ισλαμικών και χριστιανικών ιερών τόπων στους Αγίους Τόπους, στην υπεράσπιση των ιερών τόπων και τη συνεχή προσπάθειά του να τους διατηρήσει από τις επιθέσεις και την απληστία αυτών των ριζοσπαστικών ομάδων. Ο κ. Θεόφιλος εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Παλαιστίνιου Προέδρου Αμπού Μαζέν και της Ανώτατης Προεδρικής Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στην Παλαιστίνη για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πρακτικές των ριζοσπαστικών ομάδων και τις επιθέσεις τους κατά των ισλαμικών και χριστιανικών αγιοτήτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...