Πατριαρχεία

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: Οι εκκλησίες και οι κληρικοί μας υφίστανται τακτικά εκφοβισμό και παρενόχληση

Σε μια σύντομη ομιλία του, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος έστειλε ένα μήνυμα στη Διάσκεψη Κορυφής της Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο Ιούλιο στην Ουάσινγκτον.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί των Αγίων Τόπων και τις δυσκολίες που εξακολουθεί να προκαλεί η πανδημία  σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

"Η συνεχής παρουσία της Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους είναι μια ευλογία από τη Θεία Πρόνοια. Εδώ πραγματοποιήθηκε η θεανθρώπινη συνάντηση. Η πανδημία COVID-19 και η πρόσφατη αναταραχή που γνώρισαν οι Άγιοι Τόποι έχουν φέρει τεράστια βάσανα και προκλήσεις στους ανθρώπους μας. Οι εκκλησίες και οι κληρικοί μας υφίστανται τακτικά εκφοβισμό και παρενόχληση από ορισμένες ριζοσπαστικές ομάδες. Αυτές οι ομάδες ενοχλούνται από τη χριστιανική μας παρουσία σε αυτήν τη γη και γι 'αυτό δεν δείχνουν σεβασμό ή ανοχή στον πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα των Αγίων Τόπων, ούτε στην ιερότητα των ιερών μας τόπων" ανέφερε μεταξύ άλλων... 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...