Πατριαρχεία

8 χρόνια από την πιο θλιβερή ιστορία της σύγχρονης Χριστιανοσύνης!

Σήμερα συμπληρώνονται 8 χρόνια από την πιο θλιβερή ιστορία της σύγχρονης Χριστιανοσύνης. Την απαγωγή των Μητροπολιτών Χαλεπίου, του Ελληνορθόδοξου Παύλου Yazigi (μικρότερος αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη) και του ΣυρΟρθόδοξου Επισκόπου Γιοχάνα Ιμπραήμ.

Ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης του Χαλεπίου, και ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης της ίδιας πόλης, Γιοχάνα Ιμπραήμ, συνελήφθησαν από μαχητές στις 22 Απριλίου 2013, όταν ταξίδευαν με αυτοκίνητο στα τουρκικά σύνορα για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των ιερέων που είχαν συλληφθεί προηγουμένως.

Εκκλήσεις επί εκκλήσεων έγιναν όλα αυτά τα χρόνια για την απελευθέρωσή τους, αλλά το τι συνέβη στην πραγματικότητα στους δύο Ιεράρχες μετά την απαγωγή τους παραμένει μυστήριο. Είναι επίσης άγνωστο ποιος ήταν πίσω από την απαγωγή, αν και πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς, αλλά καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη.

Πέρυσι κάποιες τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες είναι νεκροί με μαρτυρικό θάνατο από το 2016.

 

Κι από τότε άκρα του τάφου σιωπή.

 

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα δύο Πατριαρχεία αναφέρουν : “Σαν σήμερα το 2013, μας έκλεψαν τα αδέλφια μας στο Χαλέπι (...) Μέχρι σήμερα, η περίπτωσή τους, παραμένει η ουλή της ψευτιάς στο μέτωπο της σφαγμένης αλήθειας στα κατώφλια της ψευτιάς”.

Τα δύο Πατριαρχεία σημειώνουν πως έθεσαν αυτό το ζήτημα ενώπιον της τοπικής και παγκόσμιας κοινής γνώμης μέσα από όλα τα διπλωματικά, πολιτικά, κοινωνικά και άλλα κανάλια χωρίς να καταλήξουμε σε κανένα σίγουρο αποτέλεσμα.

Σήμερα καλούν “να παραμείνουμε σαν ένα χέρι για την Χριστιανική ενότητα. Αυτό το περιστατικό απαγωγής είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτό που μας φέρνει κοντά στο πρόσωπο του Χριστού είναι περισσότερο από αυτό που μας ξεχωρίζει από την ιστορία. Αυτό το περιστατικό απαγωγής είναι απόδειξη ότι εμείς ως Χριστιανοί μοιραζόμαστε ένα πεπρωμένο σε αυτή την ανατολή. Το μοιραζόμαστε επίσης με όλους όσοι επιθυμούν το έλεος του Θεού”.

Επανάλαμβάνουν πως οι ρίζες των Χριστιανών είναι ποτισμένες με αίμα σε εκείνη την περιοχή και τονίζουν: .” Είμαστε εδώ και βασιζόμαστε στον Θεό της Ανάστασης που είναι μαζί μας χιλιάδες χρόνια. Εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε ότι είναι μαζί μας για πάντα”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...