Πατριαρχεία

Ιλαρίων για εκλογές Μαυροβουνίου: Προειδοποιήσαμε τον Ντζουκάνοβιτς πως θα έχει την τύχη του Ποροσένκο

“Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στο Μαυροβούνιο, απογοητευτικά για τον κατεστημένο Πρόεδρο Μίλο Ντζουκάνοβιτς, ήταν το αποτέλεσμα της πίεσης που ασκείται στην κανονική Εκκλησία”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας.

"Ο Ντζουκάνοβιτς στην πραγματικότητα έχει χάσει μέρος της υποστήριξης που είχε απολαύσει για 30 χρόνια και πιστεύω ότι είναι το άμεσο αποτέλεσμα της σύγκρουσης με την κανονική Εκκλησία που ο ίδιος ξεκίνησε. Γιατί το έκανε αυτό; Ίσως, ήθελε να κερδίσει επιπλέον πόντους στις εκλογές , αλλά τους έχασε" είπε ο μητροπολίτης στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

Η ρωσική εκκλησία προειδοποίησε τον Ντζουκάνοβιτς για τέτοιες συνέπειες, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Ποροσένκο, "που προσπάθησε να κερδίσει πόντους υποστηρίζοντας μέλη του τοπικού σχίσματος εις βάρος της κανονικής Εκκλησίας με τον ίδιο τρόπο" και απέτυχε να επανεκλεγεί, είπε ακόμη το Νο2 του Πατριαρχείου Μόσχας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου, μέρος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι «η εκκλησία του Μαυροβουνίου», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων. Οι αρχές προσπάθησαν να δημιουργήσουν το νομικό πλαίσιο για να στερήσει από την κανονική Εκκλησία την περιουσία της και να παραδώσει τις εκκλησίες της σε σχισματικούς.

"Οι άνθρωποι το συνειδητοποίησαν αυτό. Η Εκκλησία προέβη στην υπεράσπιση των ιερών της στο Μαυροβούνιο όλο το καλοκαίρι. [...] Δυστυχώς, ο Ντζουκάνοβιτς απέτυχε να ακούσει τη φωνή του λαού του, πήγε εναντίον του και τώρα θα καρπωθεί όσα έχει κάνει”, είπε ο Ρώσος μητροπολίτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ