Πατριαρχεία

Μητροπολίτης Αμφιλόχιος για εκλογές Μαυροβουνίου: Να πάτε στις κάλπες να προστατέψτε τα ιερά μας

Την ερχόμενη Κυριακή είναι η μέρα των εκλογών στο Μαυροβούνιο. Ο Μητροπολίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος, προέτρεψε τους πολίτες της χώρας να συμμετάσχουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές και να καταψηφίσουν τις πολιτικές των αρχών, οι οποίοι υιοθέτησαν αμφιλεγόμενο νόμο για την θρησκευτική ελευθερία και το καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Την Πέμπτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν και πάλι συναντήσεις διαμαρτυρίας ορθόδοξων πιστών και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, αυτοκινητοπομπές προς υποστήριξη της Σερβικής Εκκλησίας και κατά του κυβερνώντος προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών (DPS) Μίλο Ντζουκάνοβιτς σε αρκετές πόλεις του Μαυροβουνίου.

"Σε ηλικία 82 ετών, για πρώτη φορά τώρα θα πάω στις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 30 Αυγούστου και καλώ όλους τους Μαυροβούνιους, τους κατοίκους του Μαυροβουνίου και όλους τους άλλους να ψηφίσουν υπέρ των ιερών τόπων του Θεού, οι οποίοι τώρα δέχονται επίθεση στο Μαυροβούνιο από εκείνους που δεν γνωρίζουν τι είναι ιερό. Όλοι στις εκλογές για την υπεράσπιση των ιερών! " είπε ο Μητροπολίτης.

Οι αρχές του Μαυροβουνίου έχουν ανοίξει στο παρελθόν ποινικές υποθέσεις για παραβίαση της απαγόρευσης μαζικών συγκεντρώσεων λόγω του COVID-19 εναντίον του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού "Για το Μέλλον του Μαυροβουνίου" Zdravko Krivokapic, πέντε ιερείς της Σερβικής Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ