Εκκλησία

Ανίερες μεθοδεύσεις στην Λευκορωσία-Διαλύουν πατρίδα και εκκλησία

Το γράψαμε και τις προάλλες πως σιγά σιγά πέφτουν οι μάσκες για την...αθώα “επανάσταση” στην Λευκορωσία και πως υπάρχει και εκκλησιαστική πτυχή αφού μέχρι Τόμο Αυτοκεφαλίας σχεδιάζουν

Χθες ο Λουκασένκο προειδοποίησε για την πρόθεση της αντιπολίτευσης να κλονίσει τον διαθρησκευτικό κόσμο. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πιστεύει ότι η αντιπολίτευση ωθεί τη χώρα σε διαθρησκευτική διαμάχη. “Ένα σημείο του μανιφέστου της αντιπολίτευσης είναι να δημιουργήσει τη Λευκορωσική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία σε αντίθεση με την Λευκορωσική Εξαρχεία του Πατριαρχείου της Μόσχας” ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της BelTA ότι είπε ο Λουκασένκο στο Συμβούλιο Ασφαλείας. «Είμαστε πάντα περήφανοι που έχουμε διαθρησκευτική ειρήνη, κανένας δεν εμποδίζει κανέναν. Ούτε οι Ορθόδοξοι, ούτε οι Καθολικοί. Έχουμε ικανοποιήσει τους Μουσουλμάνους που ζουν εδώ, τους Εβραίους και ούτω καθεξής. Τώρα βυθιζόμαστε σε έναν πόλεμο, έναν διαθρησκευτικό αγώνα και κατά συνέπεια μεταξύ των εθνοτήτων. Και ως αποτέλεσμα, αυτό για το οποίο ήμασταν πάντα περήφανοι θα απορριφθεί και θα ταπεινωθεί », δήλωσε ο Λουκασένκο.

 

Την ίδια στιγμή ο Yury Kot, γραμματέας του Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Πατριάρχη Μόσχας, εξέφρασε την άποψη πως το φιλο-δυτικό σχέδιο για την Λευκορωσία δεν χρειάζεται τους Ορθόδοξους πιστούς. “Οι ορθόδοξοι πιστοί μπορούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το φιλοδυτικό έργο στη Λευκορωσία”, πιστεύει."Το φιλοδυτικό σχέδιο για την Λευκορωσία δεν χρειάζεται ούτε λευκορωσική επιχείρηση, ούτε το λαό της Λευκορωσίας, ούτε, πάνω απ 'όλα, Λευκορώσους ορθόδοξους πιστούς. Αντίθετα, εάν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες, κοιτάξτε το τρέχον φιλοδυτικό ουκρανικό σχέδιο και θα κατανοήσετε ότι θα είναι ακόμη χειρότερο στη Λευκορωσία, πολύ χειρότερα ", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Κότ, η Ουκρανία την παραμονή του φιλοδυτικού πραξικοπήματος ήταν λιγότερο διανοητικά προετοιμασμένη για αυτήν τη διαδικασία, «δεν υπήρχε τέτοια κυριαρχία της σοβιετικής ταυτότητας και επομένως η κατάρρευση δεν ήταν τόσο οδυνηρή». "Στη Λευκορωσία, θα είναι πολύ οδυνηρό. Οι δυτικές επιχειρήσεις και η δυτική ολιγαρχία θα τους καταστρέψουν, θα σβήσουν από τον χάρτη ό, τι μπορεί να σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, και πρώτα απ 'όλα αναφέρεται στα ζητήματα της πίστης και της πνευματικότητας" είπε ο Κότ.

 

Περί ανεξάρτητης εκκλησίας

 

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της ίδρυσης «ανεξάρτητης εκκλησίας» στη Λευκορωσία, είπε ότι «το διαβιβαστικό τέχνασμα με τους Τομο είναι μια γνωστή μέθοδος, η οποία μας επιστρέφει στους μαρξιστικούς-λενινιστικούς χρόνους» και το καθήκον της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με αυτό, είναι «να φέρνει διαχωρισμούς παντού, σε όλα τα επίπεδα, πρώτα απ 'όλα στο πνευματικό επίπεδο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ