Πατριαρχεία

Ρωσική Εκκλησία: Ποτέ στην Ρωσία μαύρος Χριστός

Πριν από λίγες ημέρες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πρώτο αποκάλυψε για τον “Μυστικό Δείπνο” με τον μαύρο Χριστό λόγω Black Lives Matter!

Για το θέμα αντέδρασε η Ρωσική Εκκλησία και εξήγησε γιατί στη Ρωσία ο Χριστός δεν θα απεικονιστεί ποτέ ως μαύρος.

Η εικόνα του Ιησού Χριστού ως μαύρος έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες της εκκλησίας, καθώς δεν ήταν Αφροαμερικάνος, δήλωσε στο RIA Novosti ο Αρχιεπίσκοπος Λεονίντ Καλίνιν, επικεφαλής του ειδικού συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την τέχνη, την αρχιτεκτονική και την αποκατάσταση της εκκλησίας.

"Ο Χριστός δεν ήταν στην πραγματικότητα ΑφροΑμερικανός, έτσι; Αυτή είναι μια εικόνα κάποιου άλλου ατόμου. Προφανώς, χάριν της πολιτικής κατάστασης, προσπαθούν να δείξουν με αυτόν τον τρόπο την υπερτροφική, παράλογη, εντελώς ακατάλληλη στάση τους απέναντι στους ΑφροΑμερικανούς", είπε ο Kalinin, σχολιάζοντας την εικόνα στον καθεδρικό ναό του St. Alban.

Μπορείτε να απεικονίσετε οποιονδήποτε και οτιδήποτε, τόνισε, "αλλά δεν θα είναι δυνατό να το ονομάσουμε Χριστό.""Αυτό δεν θα συμβεί στη Ρωσία. Επειδή εμείς τηρούμε αυστηρά τους κανόνες της Εκκλησίας. Άλλοι δεν τους ακολουθούν εδώ και πολύ καιρό. Επομένως, είναι φυσικό να προσπαθούν να απεικονίσουν κάποιον με οποιαδήποτε μορφή, αλλά αυτό δεν θα είναι αλήθεια", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής εκκλησίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ