Πατριαρχεία

Πατριάρχης Ρουμανίας για Αγιά Σοφιά: Να μείνει Μουσείο

Το Πατριαρχείο της Ρουμανίας προσθέτει τη φωνή του ζητώντας να κρατηθεί η Αγία Σοφία Μουσείο. Ο Πατριάρχης Δανιήλ είπε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι το Ρουμανικό Πατριαρχείο υποστηρίζει τη διατήρηση της τρέχουσας κατάστασης της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουλίου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας έστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην οποία εξέφρασε την υποστήριξη του Ρουμανικού Πατριαρχείου για τη διατήρηση της τρέχουσας μουσειακής κατάστασης  του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Η πρωτοβουλία του Ρουμανικού Πατριαρχείου λαμβάνει υπόψη την απαράμιλλη αξία αυτής της βασιλικής, η οποία αναγνωρίζεται ομόφωνα ως σύμβολο της χριστιανικής πίστης και του πολιτισμού και της παγκόσμιας τέχνης, η οποία καθόρισε την ένταξή της στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO το 1985.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πατριάρχης Ρουμανίας εκφράζει την αλληλεγγύη του προς όλους εκείνους που υπερασπίζονται αυτό το σύμβολο της καθολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μέσα από τη δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, οι κληρικοί και ολόκληρος ο ρουμανικός λαός ως πιστοί στη Ρουμανία εκφράζουν συγκεκριμένη υποστήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπερασπιζόμενοι την τρέχουσα κατάσταση του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ