Πατριαρχεία

Πατριάρχης Μόσχας: Οι πνευματικές ευκαιρίες της καραντίνας

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών είναι σίγουρος ότι οι μέρες της αυτο-απομόνωσης θα οδηγήσουν σε πνευματική βελτίωση και θα οδηγήσουν επίσης σε πνευματική ανανέωση της Ρωσίας και όλου του κόσμου.

«Ο χρόνος που ζούμε σήμερα είναι ο βέλτιστος τρόπος για να κάνουμε ένα είδος πνευματικής ανακάλυψης στη ζωή μας», είπε στο κήρυγμά του για την Ανάληψη του Κυρίου στην Εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου στο Peredelkino.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας είναι βέβαιος ότι αυτή η "αναδυόμενη" καραντίνα δεν είναι περιστασιακή, επομένως ο Κύριος μας δίνει χρόνο για στοχασμό για τη ζωή μας, για μετάνοια, για τη βελτίωση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των ενεργειών μας προς το καλύτερο.

"Όλα περνούν, αυτό θα περάσει επίσης. Ας χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που έδωσε ο Κύριος σήμερα για πνευματική συγκέντρωση, μετάνοια και προσευχή", είπε.

Ο Πατριάρχης ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να βγουν από αυτή τη στιγμή της μοναξιάς «πνευματικά ανανεωμένοι, δυνατοί και αυτή τη φορά να χρησιμεύσει για τη σωματική και πνευματική μας θεραπεία, όχι μόνο να αλλάξει τη ζωή ορισμένων ανθρώπων, αλλά αν όλα πάνε σωστά , σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, να οδηγήσει σε πνευματική ανανέωση της Πατρίδας μας και ολόκληρης της ανθρώπινης φυλής».

Οι ιερείς της Μόσχας που νόσησαν με κορονοϊό δίνουν πλάσμα αίματος σε ασθενείς

 

Παράλληλα με την πνευματική πλευρά των πραγμάτων υπάρχει για την Ρωσική Εκκλησία και η πρακτική. Οι κληρικοί της Μόσχας που νόσησαν με κορονοϊό άρχισαν να δωρίζουν πλάσμα αίματος για τη θεραπεία ασθενών με την λοίμωξη.

«Οι ιερείς της μητρόπολης της Μόσχας που ήταν άρρωστοι με κορονοϊό άρχισαν να δωρίζουν πλάσμα για να βοηθήσουν στη θεραπεία ασθενών που δεν έχουν ακόμη αναρρώσει με το COVID-19», γράφεται στον ιστότοπο της μητρόπολης της Μόσχας.

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Λεγκούντα, πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου της Μόσχας, έγραψε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία παροτρύνει όσους έχουν υποστεί την λοίμωξη από κορονοϊό να δωρίσουν πλάσμα αίματος για χρήση στη θεραπεία εκείνων που έχουν μολυνθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ