Πατριαρχεία

"Φραγγέλιο" σε ιερέα που καταράστηκε όσους κλείνουν εκκλησίες

Η Επισκοπή του Αικατερίνμπουργκ απαγόρευσε στον ηγούμενο Sergy (Romanov), ο οποίος έχει καταραστεί όσους έκλεισαν εκκλησίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, τη δυνατότητα για διεξαγωγή λειτουργιών και τη χρήση πρεσβυτερικού σταυρού στο στήθος.

"Λόγω της δημόσιας ομιλίας του ηγούμενου Sergy (Romanov), ο οποίος παραβίασε το διάταγμα του αρχιεπισκόπου της 27ης Απριλίου 2020, απαγορεύεται σε αυτόν τον κληρικό να τελεί λειτουργίες και να φορά θωρακικό σταυρό από σήμερα", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Το πράγμα δεν τελειώνει εκεί αφού όπως αναφέρθηκε θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο καθαίρεσης από το επισκοπικό δικαστήριο της Επισκοπής Αικατερίνμπουργκ.

Ο Μητροπολίτης Yekaterinburg και Verkhoturye Κύριλλος δήλωσε για την επαφή που είχε με τον ιερέα: "Είχα περισσότερες από μία ποιμενικές συνομιλίες μαζί σας, τόσο μεμονωμένα όσο και με την παρουσία άλλων ανθρώπων, σχετικά με τα δημόσια κηρύγματά σας και τις ομιλίες σας. Μου υποσχεθήκατε πως θα βελτιωθείτε, αλλά παραβιάσατε την υπόσχεση που μου δώσατε, "είπε.

Η Επισκοπή του Αικατερίνμπουργκ απαγόρευσε στο παρελθόν στον ίδιο ηγούμενο να κηρύττει και να κάνει δημόσιες δηλώσεις.

Σε βίντεο ομιλίας του χαρακτήρισε την πανδημία του κορονοϊού μύθο και κάλεσε τους ανθρώπους να παραβούν τη διοίκηση και τις αρχές της εκκλησίας. Μεταξύ άλλων, ο ιερέας καταδίκασε εκείνους που έκλειναν εκκλησίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και προειδοποίησε για τη δημιουργία του «ηλεκτρονικού καταυλισμού του Σατανά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ