Πατριαρχεία

Η Εκκλησία της Γεννήσεως ξανανοίγει καθώς οι Παλαιστίνιοι παρέχουν διευκολύνσεις 

Η Εκκλησία της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, παραδοσιακή γενέτειρα του Ιησού, άνοιξε εκ νέου στους προσκυνητές και τους τουρίστες σήμερα Τρίτη, καθώς οι παλαιστινιακές αρχές μείωσαν τους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού στη Δυτική Όχθη.

Εν μέσω παρατεταμένων ανησυχιών, η εκκλησία περιορίζει την πρόσβαση σε 50 άτομα κάθε φορά και απαιτεί να μην είναι εμπύρετα και να φορούν προστατευτικές μάσκες. Είχε κλείσει από τις 5 Μαρτίου, προς μεγάλο πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της Βηθλεέμ.

"Η γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού έδωσε ελπίδα στους ανθρώπους πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια, και το άνοιγμα της εκκλησίας σήμερα, νομίζω, θα δώσει ελπίδα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ελπίζουμε ότι αυτή η πανδημία θα τελειώσει όχι μόνο στην Παλαιστίνη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο" δήλωσε στο Ρόιτερ ο υπουργός Τουρισμού της Παλαιστίνης Ρούλα Μαγιά.
Υπήρξαν 423 καταγεγραμμένα κρούσματα ιού και δύο θάνατοι στη Δυτική Όχθη.
Τη Δευτέρα, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Mohammad Shtayyeh δήλωσε ότι τα τζαμιά, οι εκκλησίες και οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν εκ νέου την Τρίτη σε μια χαλάρωση των περιορισμών κατά της πανδημίας, δεδομένου του αργού ρυθμού λοιμώξεων.
Η επανέναρξη των οίκων λατρείας, καταστημάτων και εργοστασίων συμπίπτει με την τελευταία ημέρα των εορτών του Eid El-Fitr που σηματοδοτεί το τέλος του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.
"Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τη Βηθλεέμ και για τους πιστούς", δήλωσε ο Επίσκοπος Θεόφυλακτος, επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βηθλεέμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ