Πατριαρχεία

Η προφητεία Ρώσου Γέροντα για τον κορονοϊό – Μπαράζ θανάτων στον ρωσικό κλήρο

Την στιγμή που η Ρωσία μαστίζεται από τα κρούσματα της πανδημίας και οι θάνατοι ακόμη και στον ρωσικό κλήρο αυξάνονται κλιμακωτά μια προφητεία Ρώσου Γέροντα συνταράσσει τους πιστούς.

Ακόμη και ο Μητροπολίτης Pskov και Porkhovsky Τύχων πααδέχτηκε πως η προφητεία του Γέροντα Ιωάννη (Krestyankin) αναφέρεται πιθανώς στην επιδημία του κορονοϊού, τουλάχιστον όπως δήλωσε στο πρόγραμμα Parsuna στο τηλεοπτικό κανάλι Spas.

"Δύο, ίσως τρεις φορές, αυτός (John Krestyankin) είχε κάνει ειδικές, υπερφυσικές προφητικές αποκαλύψεις. Και τώρα αυτή είναι μια αποκάλυψη που κράτησε δύο συνεχόμενες νύχτες: όταν είδε κάτι φοβερό που δεν έπρεπε να μας πει, το έγραψε σε ένα κομμάτι χαρτί”, είπε ο Μητροπολίτης Τύχων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το έγγραφο μπορεί τώρα να το δει κάθε επισκέπτης στο κελί του Γέροντα Ιωάννη. Λέει το έγγραφο-προφητεία: “Σταθείτε και δείτε τι επέτρεψα για τη συμβουλή σας χωρίς τον ξαφνικό θάνατο ανθρώπων. Μην ψάχνετε τους ένοχους, μην ψάχνετε τους ένοχους!".

Δεν καταλάβαμε αυτές τις λέξεις, αλλά δημοσιεύτηκαν ειλικρινά. Δεν μπορώ να πω 100% ότι αυτό αναφέρεται στην παρούσα στιγμή, αλλά είναι πολύ παρόμοιο", συνόψισε ο Μητροπολίτης Τύχων

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης (Krestyankin) έζησε στη Μονή Κοιμήσεως του Pskov-Pechersky από το 1967 έως το 2006. Ο Μητροπολίτης Τύχων, ο οποίος ήταν επίσης ένοικος αυτού του μοναστηριού, είπε νωρίτερα ότι συνάντησε τον γέροντα το 1982.

 

Συνεχίζονται οι θάνατοι και τα κρούσματα στον ρωσικό κλήρο

 

Στο μεταξύ το βράδυ της 4ης Μαΐου 2020, στο 79ο έτος της ζωής, στο 50ο νοσοκομείο της Μόσχας, έχασε την μάχη με την ζωή από την κονοειδή πνευμονία, ο Μητροπολίτης Jonah (Karpukhin) , επίτιμος ηγούμενος του ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Altufev.

Επίσης πέθανε κληρικός στο μοναστήρι Pokrovsky Khotkovo μολυσμένος από COVID-19. Ο π.Evgeni Korchukov, κληρικός της σταυροπηγιακής μονής του Pokrovsky Khotkov, πέθανε σε ηλικία 66 ετών ως αποτέλεσμα επιπλοκών που προκλήθηκαν από λοίμωξη από κορονοϊό, ανέφερε το RIA Novosti .

Επίσης στις 3 Μαΐου, σε ηλικία 54 ετών, ο κληρικός της Εκκλησίας του Αγίου Ζοσιμα στο Γολιανόβο, διάκονος Αντρέι Μόλτσανοφ, υπέκυψε. Ο πατέρας Αντρέι νοσηλεύτηκε στα τέλη Απριλίου με πνευμονία. Λόγω προβλημάτων αναπνοής, μεταφέρθηκε σε αναπνευστήρα. Τις τελευταίες μέρες, η κατάσταση ήταν σοβαρή και την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, ο πατέρας Αντρέι πέθανε .

Σύμφωνα με την ομάδα εργασίας του Πατριάρχη για το συντονισμό των δραστηριοτήτων των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων στο πλαίσιο της εξάπλωσης του COVID-19, τέσσερις εκπρόσωποι του κληρού της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πέθαναν πρόσφατα από τον κορονοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ