Πατριαρχεία

Υποχώρησε και η Ρωσική Εκκλησία-Κύριλλος: Μην έρχεστε στους ναούς

Ενώ αρχικά είχε επιχειρήσει με απολυμάνσεις, κουταλάκια και ποτήρια μιας χρήσης και άλλους τρόπους να συνεχιστούν οι Θείες Λειτουργίες, η Ρωσική Εκκλησία τελικά υποχώρησε στις υγειονομικές ανάγκες. 
Ο Πατριάρχης Μόσχας απευθύνθηκε στους πιστούς και τους κάλεσε να προσεύχονται στο σπίτι και όχι σε εκκλησίες για να προστατευθούν από το να μολυνθούν. "Σας καλώ, αγαπητοί μου, να αποφύγετε να επισκεφθείτε τις εκκλησίες τις προσεχείς ημέρες, μέχρι να υπάρξει μια ιδιαίτερη ευλογία και αν κάποιος σας πει τίποτα για να σας υπενθυμίσει το παράδειγμα της Μαρίας της Αιγυπτίας", δήλωσε ο Πατριάρχης μετά την χθεσινή λειτουργία.

Ο Πατριάρχης είπε ότι αυτή η απόφαση ήταν δύσκολη γι 'αυτόν. "Κηρύττω για 51 χρόνια, καλώντας τους ανθρώπους να έρθουν στην εκκλησία, να ξεπεράσουν τη βαρύτητα της δικής τους κακής θέλησης και εξωτερικών περιστάσεων, αφιέρωσα ολόκληρη τη ζωή μου σε αυτή την κλήση και ελπίζω να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι για μένα τώρα να πω: αποφύγετε να επισκεφθείτε εκκλησίες », είπε.

Η Αγία Μαρία η Αιγυπτία, τον ενέπνευσε να κάνει αυτό το βήμα, είπε ο Πατριάρχης. αφού είναι εκείνη που σε μια έρημο με μοναξιά, έσωσε τη ζωή της και έδωσε στο φυσικό της σώμα τη δύναμη να ζήσει σε αυτές τις απίστευτες συνθήκες.

"Λόγω των προσευχών της, ο Κύριος μπορεί να μας προστατεύσει όλους από τις μολύνσεις, από τις ασθένειες, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα, αφήστε το παράδειγμα της μοναξιάς να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τη σημασία της μοναξιάς στις προσωπικές μας" ερήμους "στα διαμερίσματά μας" τόνισε και συνέκρινε την πίστη της Μαρίας της Αιγυπτίας που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε μοναξιά επειδή πίστευε στον Θεό, με την σημερινή κατάσταση λέγοντας "πιστεύουμε ότι ο Θεός μας καλεί τώρα να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της ακόμη και στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις ".

Η εκκλησία καλεί σήμερα "για να μην υπάρξουν απώλειες στις οικογένειές μας" να τηρήσουν όλοι την υποχρέωση να τηρούν αυστηρά όλες τις παραγγελίες των υγειονομικών αρχών της Ρωσίας, είπε.

Πολλοί άνθρωποι δεν παρακολούθησαν από κοντά τη λειτουργία αυτή τη φορά, ενώ αρκετοί από τους παρευρισκομένους φορούσαν μάσκες, ανέφεραν τα ΜΜΕ. 

Ιλαρίων

"Πολλοί σήμερα είναι σε απόγνωση από αυτό που συμβαίνει γύρω μας, ακούμε για τις φρίκες που συμβαίνουν στην Ιταλία και την Ισπανία, εκατοντάδες θανάτους καθημερινά, χιλιάδες φέρετρα, κλειστές εκκλησίες και τότε η Εκκλησία μας προτρέπει να μην πάμε στην εκκλησία. Ίσως να έρχεται η αποκάλυψη; Ας μιλήσουμε για όλα όσα σας ενοχλούν ", τόνισε τέλος από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Βολοκολάσμκ Ιλαρίων απευθύνόμενος στους πιστούς, καθώς την Πέμπτη θα εμφανιστεί διαδικτυακά για να απαντήσει σε ερωτήσεις τους. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ