Πατριαρχεία

Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος: Η Θεία Κοινωνία θα μας σώσει από τον κορωνοϊό

Ένα μήνυμα προς τους πιστούς απεστάλη από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο, δηλώνοντας ότι “αντιμετωπίζουμε ένα φοβερό κακό, το οποίο προσβάλλει και σκοτώνει τους αδελφούς και τις αδελφές μας, προκαλώντας μια ασθένεια χωρίς θεραπεία, ώστε να θεωρείται ένας αόρατος πόλεμος που σκορπάει φόβο και θάνατο" . Όπως υπογράμμισε, “εμείς οι Ορθόδοξοι έχουμε ένα ισχυρό πνευματικό όπλο που μας δίνει Ελπίδα, Πίστη και Αγάπη, που μας οδηγεί στην Προσευχή, την Ευχαριστία, την Κοινωνία με τον Θεό μας, που μας προστατεύει και θα μας σώσει από τον κοροναϊό. Ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει και είναι η μόνη ελπίδα για τη σωτηρία μας. "

Ο Μητροπολίτης Γεννάδιος παροτρύνει τους πιστούς να μην φοβούνται, να μην σκεφτούν το θάνατο. “Σκεφτείτε το Θεό και προσευχηθείτε στο Θεό. Το κακό θα περάσει. Ο Θεός μας ακολουθεί και μας προστατεύει με την αγάπη και την ειρήνη του, Θεϊκό μανδύα! Πρέπει να κάνουμε ό, τι οι αρχές υποδεικνύουν και να συνεργαζόμαστε μαζί τους, για να τους βοηθήσουμε με τη συμπεριφορά μας. Αυτό θα βοηθήσει τους ορθόδοξους αδελφούς και αδελφές μας, τόσο τους νέους όσο και τους ηλικιωμένους. Να θυμάσαι πάντα ότι δεν είσαι μόνος. Υπάρχει ο Θεός, η Θεία Αγάπη, η φιλανθρωπία του Θεού! Ως εκ τούτου, πρέπει να διαγράψουμε τη λέξη "φόβος" από τις ψυχές μας. Σύντομα θα έχουμε την Ανάσταση! Σύντομα θα έχουμε πραγματική ζωή! Σύντομα θα έχουμε τη νίκη πάνω από το θάνατο.

Ουκρανία

Στο μεταξύ η νέα ουκρανική εκκλησία είναι έτοιμη να προσφέρει ναούς της για ασθενείς του Covid-19. Αυτό δημοσίευσε στο Facebook ο επικεφαλής της Επιφάνιος.

“Η εκκλησία παραμένει πάντα με τους ανθρώπους της, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές ... Οι χώροι που είναι στη διάθεσή μου ως Μητροπολίτης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη των ασθενών. Έτσι τις επόμενες ημέρες, θα είναι προετοιμασμένοι ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν εκείνους που χρειάζονται εξέταση ή θεραπεία. Θα το κάνουμε όποτε υπάρχει μια ευκαιρία και ανάγκη σε επαρχίες σε όλη την Ουκρανία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μαζί αυτή τη δύσκολη περίοδο ", έγραψε ο Επιφάνιος.

Βουλγαρία

Από την πλευρά της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας λέει στους πιστούς να προσεύχονται στο σπίτι και να τηρούν τα μέτρα περιορισμού. "Όλοι μας καλούμε να είμαστε υπεύθυνοι για τους οικείους μας, το έθνος μας και τη χώρα μας", δήλωσε ο  Πατριάρχης Νεόφυτος Ο ίδιος κάλεσε τους πιστούς να «προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας σε όλες τις απαιτήσεις της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ... παραμένοντας στα σπίτια μας, προσευχόμενοι προ της εικόνας στο σπίτι».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ