Πατριαρχεία

To πέταξε ο Φιλάρετος: Για την εξάπλωση του κορωνοϊού φταίνε οι γάμοι ομοφυλοφίλων

Ο "Πατριάρχης Κιέβου" Φιλάρετος , ο οποίος έχει αποσπαστεί από την νέα ουκρανική εκκλησία, δήλωσε μιλώντας στο Channel 4 ότι ένας από τους λόγους για την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι ο ομοφυλοφιλικός γάμος. "Μια επιδημία είναι η τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων. Οι κυβερνήσεις όλων των κρατών, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας, κάνουν το σωστό με τη λήψη προληπτικών μέτρων. Αλλά η κύρια αιτία του κορωνοϊού είναι η βλάβη της ανθρωπότητας. Η ιδιαιτερότητα της αμαρτίας είναι όταν δεν προωθούν ανοιχτά το καλό αλλά προστατεύουν το κακό. Και όχι μόνο προστατεύεται αλλά και εξαπλώνεται. Εννοώ τον ομοφυλοφιλικό γάμο. Αυτή είναι μια από τις αιτίες του κορωνοϊού ", δήλωσε ο Φιλάρετος.

Στο μεταξύ η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα διανείμει δωρεάν ιατρικές μάσκες στους ενορίτες, θα αγοράσει και θα παραδώσει τρόφιμα σε ηλικιωμένους και θα προσφέρει υπηρεσίες στέγασης και μεταφοράς σε γιατρούς ατόμων που δεν μένουν στην πρωτεύουσα, αναφέρει το RIA Novosti . "Θα καθιερώσει την αγορά, την μεταφορά και δωρεάν διανομή του εξοπλισμού ατομικής προστασίας σε κάθε ενορία και στα μοναστήρια του Κιέβου. Τα εργαστήρια ραψίματος της Μονής θα αναπροσανατολίσουν τις δραστηριότητές τους για να προσαρμόσουν τις προστατευτικές μάσκες για τον πληθυσμό”, αποφάσισε η UOC.

Επίσης, σε κάθε ενορία, θα δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες που θα αγοράσουν και θα παραδώσουν στους ηλικιωμένους προϊόντα για τις βασικές ανάγκες. Επιπλέον, προβλέπεται η οργάνωση των ιατρών σε ένα χώρο μεταξύ του σπιτιού και του σταθμού υπηρεσίας. Και τα μοναστήρια της μητρόπολης του Κιέβου ζήτησαν "να παρέχουν μια διευθέτηση" σε γιατρούς που ζουν εκτός του Κιέβου.

Το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας εισήγαγε την καραντίνα από τις 12 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ