Πατριαρχεία

70.500 δολάρια από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην Ιορδανία για τον κορωνοϊό

Συμμετέχοντας στις προσπάθειες άλλων Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών να παράσχουν υλική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη και να συμβάλουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δωρίζει περισσότερα από 70.500 δολάρια (50.000 δολάρια Ιορδανίας) στο υπουργείο Υγείας της Ιορδανίας.

Η δωρεά ήρθε "με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Θεόφιλου Γ ', Πατριάρχη της Ιεράς Πόλης", σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως Χριστόφορος πατριαρχικός επίτροπος στο Αμμάν , σύμφωνα με το menafn.com.

"Στεκόμαστε πλάι στη Χασεμιτική ηγεσία και όλους τους αξιωματούχους να αντιμετωπίσουμε τον ιό και παρέχουμε τα πάντα για να περιορίσουμε την εξάπλωση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας", πρόσθεσε ο Χριστόφορος.

Επιπλέον, κτίρια του Πατριαρχείου στην Ιορδανία τίθενται στη διάθεση του κράτους εάν χρειαστεί. Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε επίσης όλους τους πιστούς να τηρήσουν τα υγειονομικά πρότυπα του κράτους κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Στις 14 Μαρτίου, οι επικεφαλής των διαφόρων εκκλησιών που εκπροσωπούνται στην Ιερουσαλήμ εξέδωσαν κοινή δήλωση, καλώντας τους πιστούς τους να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς του κράτους και "καλώντας τον Παντοδύναμο Θεό να φροντίσει την κατάστασή μας και να είναι ελεήμων στον κόσμο που υποφέρει".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ