Πατριαρχεία

Παρέμβαση Πατριάρχη Ρουμανίας για τον κορωνοϊό

“Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία προσαρμόζεται βαθμιαία και υπεύθυνα, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης που προκλήθηκε από την επιδημία, όπως κάνουν όλοι οι σημαντικοί θεσμοί στη χώρα, με σεβασμό και προώθηση στο δημόσιο χώρο των συστάσεων των κρατικών αρχών” ανέφερε στο μήνυμά του για τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ και προσθέτει:

“Η Εκκλησία δεν είναι μόνο θεσμός δημόσιας χρησιμότητας αλλά και κοινότητα ζωντανής πίστης, ελέους, αγάπης και ιερής ελπίδας, αρετές που πρέπει να εκδηλώνονται ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλων δοκιμασιών. Σε αυτό το πλαίσιο, η Εκκλησία καλεί όλους τους πιστούς να εμπιστευθούν τις αρχές και να συμμορφωθούν με τα μέτρα που έχουν θεσπίσει. Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί όλους τους λειτουργούς των Ιερόν Ναών και όλους τους πιστούς να καλλιεργήσουν την ψυχή μέσω της προσευχής και της κοινωνίας με τους συνανθρώπους τους μέσω καλών πράξεων αποφεύγοντας πανικό. 

Ας δείξουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη στους ηλικιωμένους, σε αυτούς που βρίσκονται σε απομόνωση ή σε καραντίνα, καθώς και στην ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία των γύρω μας. Ας δείξουμε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στους ιατρούς των νοσοκομείων που υπερασπίζονται και καλλιεργούν την υγεία του σώματος, αλλά και στους ιερείς των εκκλησιών που προστατεύουν και καλλιεργούν την υγεία της ψυχής. 

Ας έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη δύναμη της προσευχής, γνωρίζοντας ότι «σε όλα τα πράγματα ο Θεός εργάζεται για το καλό εκείνων που τον αγαπούν» (Ρωμαίους 8:28). Η ειρήνη της ψυχής, η καλοσύνη της καρδιάς, η κοινωνία στην προσευχή και η συνεργασία σε καλές πράξεις μπορούν να κάνουν θαύματα, μετατρέποντας το φόβο σε θάρρος και ελπίδα. Επομένως, κάθε προσευχή και καλή πράξη είναι πηγή πνευματικής εξουσίας για να υπερνικήσουμε τις δοκιμασίες που μας υποβάλλονται, αλλά και για να προχωρήσουμε πνευματικά προς την γιορτή της Ανάστασης”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ