Πατριαρχεία

Ουκρανία - Ελλάδα στη Συμμαχία για την Προστασία Θρησκευτικής Ελευθερίας των ΗΠΑ

Τα κράτη της Βαλτικής, η Γεωργία και η Ουκρανία, μεταξύ πολλών άλλων χωρών, προσχώρησαν στη Συμμαχία των Θρησκευτικών Ελευθεριών που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Διεθνής Συμμαχία για την Προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας δημιουργείται στις Ηνωμένες Πολιτείες με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό!!!

Στις 5 Φεβρουαρίου, στην Ουάσιγκτον, η Ουκρανία προσχώρησε στη Διεθνή αυτή Συμμαχία για την Προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας που δημιούργησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό αναφέρθηκε από το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Εκτός από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία, η νέα οργάνωση αποτελείται από την Αυστρία, την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Βραζιλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, τη Γκάμπια, την Ελλάδα, τη Γεωργία, το Ισραήλ, το Κοσσυφοπέδιο, και επίσης είναι μέλη και οι Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Σενεγάλη, Σλοβακία, Σλοβενία, Τόγκο, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία και Εσθονία.

"Η δημιουργία της συμμαχίας είναι το πρώτο παράδειγμα στην ιστορία, όταν δημιουργείται διεθνής συνασπισμός σε επίπεδο εθνικών ηγετών προκειμένου να προωθηθεί το ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, υπό την ηγεσία του οποίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον Πομπέο, ο στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών που θα ενταχθούν σε αυτή την νέα οργάνωση είναι να «εντείνουν τις προσπάθειες και να ενώσουν τις χώρες με τις ίδιες απόψεις για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας».

Ρωσική αντίδραση

 Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ελπίζει ότι οι δραστηριότητες της Συμμαχίας Θρησκευτικών Ελευθεριών των Ηνωμένων Πολιτειών θα αντιμετωπίσουν τις θεμελιώδεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στον κόσμο, δήλωσε στο RIA Novosti ως πρώτη αντίδραση ο Vakhtang Kipshidze, αναπληρωτής πρόεδρος του συνοδικού τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τη σχέση της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

"Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι δραστηριότητες της νεοσυσταθείσας συμμαχίας θα αντιμετωπίσουν τις θεμελιώδεις προκλήσεις των χριστιανών στον κόσμο", δήλωσε ο Kipshidze στο RIA Novosti.

Από την άποψη αυτή, ανέφερε την ομιλία του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ William Barr, ο οποίος μίλησε στο Πανεπιστήμιο Notre Dame τον Οκτώβριο του 2019. Στη συνέχεια, ο Barr παρατήρησε γεγονότα παραβίασης των δικαιωμάτων των πιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα την υποχρέωση των εργοδοτών να χρηματοδοτούν τα κεφάλαια αμβλώσεων σε προγράμματα VHI για τους εργαζόμενους, τους νόμους που απαιτούν δημόσια σχολεία για τη διεξαγωγή τάξεων LGBT, καθώς και τα γεγονότα παραβίασης χριστιανικών ιδιωτικών σχολείων σε εκπαιδευτικά προγράμματα διαφορετικών κρατών.

"Μέχρι πρόσφατα, οι δραστηριότητες της αμερικανικής κυβέρνησης στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας συνίστανται αποκλειστικά στην προστασία των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στο εξωτερικό, πρωτίστως εκείνων που πολλοί ειδικοί θεωρούν ως ολοκληρωτικές αιρέσεις. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι οι συντηρητικοί Χριστιανοί, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, υφίσταντο διακρίσεις και διώχθηκαν. όπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ William Barr ", δήλωσε ο Kipshidze.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Συμμαχία των Θρησκευτικών Ελευθεριών περιλαμβάνει χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την προστασία των δικαιωμάτων των Χριστιανών. Για παράδειγμα, η Ουκρανία, στην οποία, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργήθηκε η φιλοκυβερνητική σχισματική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και οι οπαδοί της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας άρχισαν να διώκονται, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για εκκλησία πλειοψηφίας.

"Η κατάσταση στην Πολωνία και τη Γεωργία δεν είναι λιγότερο δύσκολη, όπου οι αρχές, εις βάρος της θρησκευτικής ελευθερίας των Καθολικών και των Ορθοδόξων, που αποτελούν την πλειοψηφία στις χώρες αυτές, επιβάλλουν την διεξαγωγή των επονομαζόμενων παρελάσεων των σεξουαλικών μειονοτήτων", κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ