Πατριαρχεία

Παρέμβαση του Πατριάρχη Αντιοχείας κατά των Αμερικανών

Κι ενώ χθες βράδυ είχαμε περιορισμένης έκτασης προσβολή της Συρίας με πυραύλους cruise από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, παρέμβαση για τις απειλές Τράμπ είχαμε από τον Πατριάρχη Αντιοχείας & πάσης Ανατολής Ιωάννη.

Υπενθυμίζεται πως οργισμένος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για τα σενάρια χρήσης χημικών στην Ντούμα της Συρίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως ο Μπασάρ αλ-Άσαντ θα πρέπει να «πληρώσει μεγάλο τίμημα» και κατηγόρησε το Ιράν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι υποστηρίζουν το «ζώο Άσαντ».

Αναφορικά με τις απειλές αυτές λοιπόν ο Πατριάρχης Αντοχείας, που όπως φαίνεται παραμένει από τους ελάχιστους που δεν έχουν ανέβει στο αμερικανικό άρμα, όπως για παράδειγμα οι Φαναριώτες, δεν μάσησε τα λόγια του και επιτέθηκε ευθέως κατά των ΗΠΑ.

"Καταδικάζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις και τις απειλές της Αμερικής εναντίον της Συρίας που βασίζονται σε απλούς αβάσιμους ισχυρισμούς περί χρήσης απαγορευμένων όπλων. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε πιθανή αμερικανική επίθεση εναντίον του λαού μας, η οποία θα φέρει περισσότερη καταστροφή στη χώρα και την περιοχή. "δήλωσε ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Ιωάννης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...