Πατριαρχεία

Και όμως: Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο έχρισε ιππότη τον Αλβανό εθνικιστή ηγέτη Έντι Ράμα!

Τον υπερεθνικιστή ηγέτη της Αλβανίας που καταδιώκει την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, που διατηρεί αδελφικές σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται δίπλα του στην Τουρκία, βράβευσε με την… υψηλοτάτη διάκριση το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Όπως αναφέρεται : Η υψηλότερη τιμητική διάκριση δίνεται μόνο σε ορθόδοξες προσωπικότητες που συνέβαλαν στην Ελληνική Εκκλησία. Απομένει να ανακαλυφθεί η πολύτιμη συμβολή του Έντι Ράμα στην Εκκλησία της Ελλάδας, ώστε να είναι άξιος για το μετάλλιο.

Κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα, ο Πατριάρχης είπε ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις στην Αλβανία βρίσκονται σε κατάσταση αδελφοσύνης. Ο Έντι Ράμα ανήκει παραδοσιακά στην Ορθόδοξη πίστη, αλλά ο ίδιος δηλώνεται ως καθολικός, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να λάβει την τιμητική διάκριση του Τάγματος των Ελληνορθόδοξων Ιπποτών στον Ιερό Τάφο της Ιερουσαλήμ.

Η αποδοχή της απονομής για την προστασία της ελληνικής Ορθοδοξίας (όχι της βυζαντινής) είναι επικίνδυνη, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να συντηρεί τη γνωστή εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, να συνεχίζει να διατηρεί τις αλβανικές περιουσίες, έχοντας διαπράξει γενοκτονία εναντίον της αλβανικής μειονότητας στη τσαμουριά, και καλεί τις τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις για προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας.

Πέρα από αυτά, στις 12 Δεκεμβρίου 2015, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ, συνοδευόμενος από μερικούς κολλητούς του υπουργούς που τον υμνούν μέρα και νύχτα, αλλά δεν έχουν βγάλει άχνα για την επίσκεψη αυτή.

Στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης έμεινε στο Πατριαρχείο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο πρωθυπουργός Ράμα ορκίστηκε ως Ιππότης του Μεγάλου Σταυρού, του Τάγματος των Ιπποτών του Πανάγιου Τάφου.

nikosxeiladakis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ