Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Κυθήρων: Αθωώθηκε για την παράβαση μέτρων πανδημίας

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στη δίκη και ο Πειραιώς Σεραφείμ. Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε η δίκη και παρουσιάσθηκαν οι δικηγόροι υπεράσπισης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τους είπε: «Σας τιμά αυτή η υπεράσπιση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δίκη τελείωσε σε 15 λεπτά. Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση, ενώ ο πρόεδρος της έδρας προσφώνησε τον μητροπολίτη Κυθήρων ως «εξαιρετικό Σεβασμιότατο». Με την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης το ακροατήριο χειροκρότησε. Ο Μητροπολίτης Κυθήρων σήμερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" στις 20 Μαρτίου 2020 ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία. Την επομένη ο Μητροπολίτης παρουσιάστηκε στο ΑΤ του νησιού και υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου. Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...