Εκκλησία της Ελλάδος

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ-Καθηγητής ΕΚΠΑ Νικόλαος Ξιώνης: «Η Θεοτόκος ως πρότυπο πίστεως και κοινωνίας με το Θεό»

Στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος σήμερα 17 Οκτωβρίου 2022, στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, παρέστη και ομίλησε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας ΕΚΠΑ κ. Νικόλαος Ξιώνης με θέμα «Η Θεοτόκος ως πρότυπο πίστεως και κοινωνίας με το Θεό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Νικόλαος Ξιώνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση. 

Στην μεστή και θεολογικότατη ομιλία του, αναφέρθηκε στο Σεπτό πρόσωπο της Παναγίας μας, όπως αυτό αποτυπώνεται απο τη γραφίδα των Πατέρων της Εκκλησίας μας σε σχέση με την άσπορο σύλληψη και κύηση του Θεανθρώπου.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»