Εκκλησία της Ελλάδος

Μητρόπολη Χαλκίδος: Τα ονομαστήρια του Ωρέων Φιλόθεου στη γενέτειρά του Χαλκίδα

Στην Ενορία αυτή ανετράφη, ως συνειδητό μέλος της Εκκλησίας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, χοροστάτησε στην Ιερά Αγρυπνία, με την συλλειτουργία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και αρκετών Ιερέων και Διακόνων εξ Αθηνών, Κορίνθου και Χαλκίδος.

Επίσης, συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, όπως και αρκετοί Κληρικοί και λαϊκοί πιστοί, οι οποίοι συμμετείχαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Προ της αναγνώσεως της αποστολικής περικοπής, κατόπιν κανονικής αναθέσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος χειροθέτησε Αναγνώστη τον πνευματικό του υιό κ. Δημήτριο Καραντζή, νέο ευσεβή, φιλότιμο και εργατικό, εντάσσοντάς τον στην θεσμοθετημένη από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο (Βέργη) τάξη των Αναγνωστών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος αναπτύσσοντας τον βίο του Οσίου Φιλοθέου, τονίζοντας την αποστολή της παραστάσεώς του ενώπιον του ιερού θυσιαστηρίου, ως Ιερεύς των Μυστηρίων του Θεού, η οποία τον αγίασε και τον αξίωσε να παρίσταται στη χαρά του ουρανίου θυσιαστηρίου, ως πρεσβευτής μας. Με έναυσμα την αξία και αγία παράσταση του Οσίου Φιλοθέου, μάλιστα, έθεσε προς όλους τον εποικοδομητικό προβληματισμό αν και πώς παριστάμεθα ενώπιον του Θεού και αναφερθείς με λόγους αγάπης προς τον εορτάζοντα Επίσκοπο κ. Φιλόθεο, επεσήμανε το χάρισμά του, να παρίσταται ενισχυτικά σε όποιον του το ζητήσει και να παρίσταται αξίως σε κάθε εκκλησιαστική αποστολή και διακονία που του ανατίθεται.

Προ της απολύσεως, ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος, συγκινημένος από την παρουσία των Μητροπολιτών, Κληρικών και λαϊκών αδελφών, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους αγίους Αρχιερείς αλλά και προς όλους, ενώ αντιπροσφέροντας λόγον αγάπης προς τον πνευματικό του πατέρα, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τον παρακάλεσε να συνεχίσει να προσεύχεται για εκείνον, ώστε να αξιωθεί της χαράς της Βασιλείας του Θεού.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...