Εκκλησία της Ελλάδος

Οι Διαβιβαστές τιμούν τον προστάτη τους (εικόνες)

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου Βατάτζη Διδυμοτείχου ομοίως ο Λόχος Διαβιβάσεων της XVI Μεραρχίας πανηγύρισε τον προστάτη του, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης η μνήμη του Αγίου γιορτάσθηκε με αγρυπνία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μαρασίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης και ευλόγησε τους άρτους και το κόλλυβο του Αγίου, παρουσία του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγου Θεόδωρου Χατζηγεωργίου, του Διοικητού της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχου Ιωάννου Παναγιωτοπούλου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδος Χρήστου Ορμανλίδη.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πλήθος των προσκυνητών τόνισε ότι «η παρουσία του εκ Καππαδοκίας Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην ζωή της Εκκλησίας ήταν μία ζωντανή μαρτυρία ορθοδόξου θεολογίας. Μπορεί να μην αποφοίτησε από κάποια Θεολογική Σχολή αλλά πέρασε από το Πανεπιστήμιο του Αγίου Όρους και της μυστικής εμπειρίας, μέσα στο πνεύμα του ορθοδόξου μοναχισμού…. Μπορεί να ασκήτεψε και εκτός Αγίου Όρους, όπως στην Κόνιτσα και στο Σινά, όμως ο προορισμός του πάντοτε ήταν η Βασιλεία των Ουρανών. Τέλος ανεδείχθη πνευματικός πατέρας χιλιάδων ανθρώπων των οποίων την πίστη στερέωσε και τους οποίους καθοδήγησε και μέχρι σήμερα συνεχίζει να  καθοδηγεί με την θαυμαστή βιωτή του, τις πολλές αρετές του και την διαρκή μεσιτεία του…».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον δραστήριο και ακούραστο Ηγούμενο της Μονής πανοσ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίο Αστεριάδη και την περί αυτόν αδελφότητα διότι με την ευοδωθείσα από την Χάρη του Θεού έμπονη προσπάθεια και ιεραποστολική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής στη Νέα Βύσσα αποτελεί αυτή προκεχωρημένο Φυλάκιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Ελληνισμού.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...