Εκκλησία της Ελλάδος
Ενημερώθηκε στις:

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας-Aντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταπόσταγμα απεβίωσε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, απόψε στις 9:30 μ.μ. Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας εκοιμήθη σε ηλικία 80 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα με την καρδιά του. 

Προ μηνός είχε δηλώσει πως είχε κάνει και τα τρία εμβόλια για τον κορονοϊό

Σχετικά με το θέμα της πανδημίας και τον εμβολιασμό ο ίδιος παρότρυνε από το καλοκαίρι "να ενημερωθούμε από τον γιατρό μας σε ότι αφορά τον εμβολιασμό"
 

Επίσης έλεγε: «Και μέσα στην Εκκλησία, χριστιανέ, μπορεί να κολλήσεις κορονοϊό»

Ο μακαριστός Ιεράρχης γεννήθηκε το 1941 στη Ναύπακτο. Το 1964 έλαβε το πτυχίο του από την Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, της οποίας αναγορεύτηκε διδάκτωρ θεολογίας το 2000. Το 2003 εξελέγη Επίκουρος καθηγητής, ενώ το 2006 εξελέγη Τακτικός Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1969 και το 1972 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος. Ανέλαβε καθήκοντα Ιεροκήρυκα σε πολλές Μητροπόλεις και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Εξελέγη Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 14 Οκτωβρίου 2006.

Έχει συγγράψει διάφορα έργα θεολογικού και ερμηνευτικού περιεχομένου.

Θεωρείται από τους κορυφαίους Παλαιοδιαθηκολόγους στην Ελλάδα, ενώ έχει ερμηνεύσει και μεταφράσει πολλά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης που έχουν δημοσιευτεί σε σειρά επιμέλειας της Αποστολικής Διακονίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ