Εκκλησία της Ελλάδος

Υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος από τον Μητροπολίτη Τρίκκης

Η Υποδοχή πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Ναού από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του Ιερατείου, Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Μητροπόλεων, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης - Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων και του πιστού λαού της Δάφνης.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος Μητράρας στην προσφώνησή του τόνισε μεταξύ άλλων: " ο Ναός μας πανηγυρίζει και τιμά την έλευση, που με την χάρη του Κυρίου πανευλαβώς και πανευφροσύνως τιμάται και γεραίρεται στην τοπική κοινωνία της Μητροπόλεως Τρίκκης, απότμημα της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας. Δεχθείτε την αγάπη μας γι΄ αυτό το μεγάλο δώρο που σήμερα προσφέρετε στον ευλογημένο και περιούσιο λαό του Δήμου Δάφνης, χάρη σε Σας, των τιμίων αρχιερατικών Σας χειρών, μας δώσατε την μεγάλη ευλογία να συνεορτάσουμε στην όμορφη Αγρυπνία πρός τιμήν της Αγίας μας".  Και τελειώνοντας ευχήθηκε: " εύχομαι και προσεύχομαι, Σεβασμιώτατε, τα έτη Σας να είναι πολλά και θεοτίμητα και είναι μεγάλη ευλογία η Μητρόπολη Τρίκκης να έχει έναν τέτοιο Ιεράρχη, πραγματικό πατέρα, πραγματικό αδελφό, πραγματικό Επίσκοπο, ο οποίος συντρέχει σε κάθε αίτημα".  

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του τόνισε μεταξύ άλλων: "βλέπετε αυτό το διάστημα όλοι μας στενοχωριόμαστε και παρακαλούμε τον Θεό και την Παναγία μας να μας δώσει την σωματική μας υγεία για να μην πάθουμε καμμία αρρώστια, μην κολλήσουμε τον κορονοϊό και προσευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας και προσέχουμε παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα . Όμως πόσοι από εμάς, προσπαθήσαμε να απαλλαγούμε απο την πανδημία της αμαρτίας που μαστίζει την Ελλάδα μας και η οποία καταστρέφει την ψυχή μας. Έτσι όπως νοιαζόμαστε για το σώμα μας, ακόμα περισσότερο πρέπει να νοιαστούμε για την ψυχή μας".

Στη συνέχεια τελέσθηκε κατανυκτική Αγιορείτικη Ιερά Αγρυπνία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου και μετά το τέλος της παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης "Καταφυγή".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...