Εκκλησία της Ελλάδος

Στην Ίμβρο ο νέος μητροπολίτης Κύριλλος

Η Ίμβρος καλωσόρισε το νέο Ποιμενάρχη της τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο, ο οποίος έφθασε  το απόγευμα της Τρίτης, στο νησί.

Στο λιμάνι της Ίμβρου το νέο Μητροπολίτη, ανέμεναν ο άμεσος προκάτοχός του, νυν Μητροπολίτης Μοσχονησίων κ.Κύριλλος, οι κληρικοί του νησιού , ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ίμβρου Ιωακείμ Καμπουρόπουλος και αντιπροσωπεία της Ρωμαίηκης κοινότητας της Ίμβρου.

Αμέσως μετά, ο νέος Ποιμενάρχης μας, μετέβη στην πρωτεύουσα του νησιού , όπου και η έδρα της Ι.Μητροπόλεως, και προσκύνησε στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας.

Στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Ιμβρίου, επικαλέστηκε με υιϊκή στοργή και συγκίνηση την εμπειρία και την σοφία του πολιού αμέσου προκατόχου του, και ζήτησε την βοήθεια και την στήριξη του πιστού λαού, ώστε να συνεχιστεί το πολυδιάστατο έργο της Ι.Μητροπόλεως.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και της αυτονόητης εναρμόνισης όλων με τις συστάσεις των αρμοδίων υγειονομικών Αρχών, η υποδοχή του νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου έγινε από περιορισμένο αριθμό πιστών, ενώ, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, η ενθρόνισή του μετατίθεται στο μέλλον, και αφού ξεπεραστεί η δοκιμασία με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη ολόκληρη η ανθρωπότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...