Εκκλησία της Ελλάδος

Παντιέρα οι παπάδες: Θυμούνται τους ξεριζωμένους, αλλά πίνουν το αίμα των συνανθρώπων τους

Πληθώρα μηνυμάτων για την κατάσταση στην χώρα μας έστειλε χθες το ράσο! Όχι οι Δεσπότες, αλλά οι απλοί ιερωμένοι που ζουν και αναπνέουν πλάι στον βασανισμένο λαό! 

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.), ενώ πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός πως παρέστησαν μέλη κι από ακριτικές περιοχές όπως Διδυμότειχο, Ξάνθη, Κέρκυρα, Κρήτη.

Αλγεινή εντύπωση δημιούργησε η αισθητή απουσία των Κληρικών της Αρχιεπισκοπής και των ομόρων Μητροπόλεων, εκτός της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας από την οποία συμμετείχαν αρκετοί Ιερείς.

Μετά την προσευχή και τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΙΣΚΕ και των Προέδρων των Ιερών Συνδέσμων που παρευρίσκοντο στην Γ.Σ. ακολούθησαν οι εισηγήσεις των δύο κύριων ομιλητών, του π. Χερουβίμ Βελέντζα, υπευθύνου Προσωπικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε ευρεία συζήτηση για θέματα μείζονος ενδιαφέροντος, όπως η άμεση τακτοποίηση των οργανικών θέσεων, οι μισθολογικές εξελίξεις καθώς και ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και άπτονται θεμάτων που όπως είπαν στην συνεδρίαση “αφορούν την επιβίωση του γένους ημών ως ελληνοχριστιανών και το εγχείρημα μερικών να αποχριστιανοποιήσουν την Ελληνική κοινωνία”.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Προέδρου του ΙΣΚΕ. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής ανέφερε: «Η κατάσταση στην πατρίδα μας αλλάζει ραγδαία και δεν ξέρει κανείς τι να βάλλει σε προτεραιότητα. Να ασχοληθεί με τα μισθολογικά του κλάδου του ή με την αγωνία για το αν υπάρχει αύριο σ' αυτήν την χώρα που μας γέννησε. Από την θέση αυτή είμαι υποχρεωμένος να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για την ωρολογιακή βόμβα που ήδη υπάρχει στα θεμέλια της Πατρίδας μας και ας προσκρούσω στις ενστάσεις των καλών χριστιανών που στο όνομα της αγάπης του Χριστού θυμούνται τους ξεριζωμένους, αλλά στην καθημερινή τους ζωή πίνουν το αίμα των συνανθρώπων τους.»

Επίσης τονίστηκε από αρκετούς παρισταμένους η αλγεινή εντύπωση που δημιουργήθηκε για την μη συμπερίληψη των συμβόλων της Εκκλησίας και του Κλήρου στον λογότυπο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στην Γ.Σ. τονίσθηκε τέλος για άλλη μια φορά η ανάγκη συσπειρώσεως όλων των Κληρικών γύρω από τον ΙΣΚΕ και η χρεία επαγρυπνήσεως γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο που να εξασφαλίζει το μέλλον των Κληρικών.

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ