Εκκλησία της Ελλάδος

Οργή Ιερώνυμου για την κακοποίηση της 12χρονης: "Δεν υπάρχουν λέξεις πρόκειται για τερατώδες γεγονός"

Τον βαθύτατο πόνο του ως κληρικού και την οργή του ως ανθρώπου «για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη», εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Παρέμβαση για την υπόθεση της πολυετούς σεξουαλικής κακοποίησης 12χρονης από ιερέα στην Ανατολική Μάνη, έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εκφράζοντας "τον βαθύτατο πόνο του ως κληρικού και την οργή του ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός", όπως αναφέρει στη δήλωσή του στο ΑΜΠΕ.

Αναλυτικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, δήλωσε:

"Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να αποτυπώσουν τον βαθύτατο πόνο μου ως κληρικού, αλλά και την οργή μου ως ανθρώπου για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη.

Δεν χωρά στο νου και στην ψυχή μου ότι ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό, βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του.

Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν. Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει.

Το ταχύτερο που αυτή η φρικτή υπόθεση διαλευκανθεί, το καλύτερο.

Όμως τώρα, προσωπικά, δεν μπορώ να σιωπήσω. Ουδείς μπορεί.

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι".

 

Σε αργία ο ιερέας

Σύμφωνα με πληροφορίες του site lakonikos.gr, η μητρόπολη Μάνης έθεσε τον ιερέα σε αργία.

Σε λιτή ανακοίνωση αναφέρει:

"Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν κληρικό της, ανακοινώνει ότι ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ