Εκκλησία της Ελλάδος

ΚΑΕ ΑΕΚ: Συνάντηση Αγγελόπουλου με τον μητροπολίτη Αθηναγόρα (βίντεο)

Τον μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποδέχθηκε χθες (17/9) ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Μάκης Αγγελόπουλος, στα γραφεία της ΚΑΕ ΑΕΚ, στην Λεωφόρο Ηρακλείου.

Στη συνάντηση με την οποία επικυρώθηκε η συνεργασία της ΑΕΚ με την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018, έδωσε το «παρών» και ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων (Παπασυννεφάκης), διευθυντής του «Κέντρου» και εμπνευστής του εγχειρήματος, που στέφθηκε με επιτυχία κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν τις νεότερες δράσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και οι οποίες θα αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα.

Ο ο «ισχυρός άνδρας» της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ προσέφερε στον Σεβασμιώτατο τη φανέλα του αρχηγού της «Βασίλισσας» Γιόνας Ματσιούλις, ένα διακοσμητικό κερί με το έμβλημα της ΑΕΚ και DVD της ταινίας «1968».

Ιστορικό του «Κέντρου»

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2012 και αποτελεί καθολικό διάδοχο του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων Μεταναστών, το οποίο είχε συσταθεί το 1978 ως υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με στόχο την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε Έλληνες παλιννοστούντες από γερμανόφωνες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ώστε αυτοί να ανταπεξέλθουν κυρίως σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης καθώς και σε προβλήματα που προέκυπταν κατά την επιστροφή και επανένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 άρχισε να διογκώνεται η εισροή αλλοδαπών μεταναστών και προσφύγων προς την Ελλάδα, η εν λόγω υπηρεσία ίδρυσε ένα ιδιαίτερο γραφείο, το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων (Ecumenical Refugee Program/ERP), προκειμένου να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα υποθέσεις αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών.

https://youtu.be/1Ix5lqbvd-I

Πηγή: pontos-news.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ