Εκκλησία της Ελλάδος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στην Ύδρα για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Εικόνες

Επίσκεψη στην Υδρα πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή τους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Την Ύδρα επισκέπτεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο νησί σήμερα το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγγελλο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών και τους υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, οι αρχές του τόπου, κλήρος και λαός.

Ο Μητροπολίτης Ύδρας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και στην συνέχεια τον ξενάγησε στον ιστορικό μητροπολιτικό ναό, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση και την υποδοχή, ενώ με αφορμή την σημαντική ιστορική πορεία του ναού ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για την ανάγκη αγαστής συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία.

Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος θα χοροστατήσει στον εσπερινό στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας και αύριο το πρωί θα τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ αμέσως μετά θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Ύδρας.

Το ιστορικό Μοναστήρι της Ύδρας, η παλαίφατος Μονή Παναγίας της «Φανερωμένης» και νυν Καθεδρικός Ναός της Μητροπόλεώς, αποτελεί το κόσμημα της ηρωοτόκου και αγιοτόκου ενδόξου Νήσου. Είναι το Μοναστήρι- έτσι το αποκαλούν μέχρι σήμερα- που έδρασε την περίοδο της δουλείας του Γένους και που τις ημέρες του Αγώνα της Εθνεγερσίας έλαβε ευθύνες και πρωτοβουλίες σημαντικές.

[gallery columns="1" size="full" ids="6799564,6799565,6799566,6799567,6799568,6799569,6799570,6799571,6799572"]

Αποστολή για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ