Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Ιερεμίας: Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν απαθής - Ήρθε η ώρα! Θα κρεμαστούμε για την πίστη μας (Βίντεο)

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας θέλησε να δώσει έναν υπερβολικά αγωνιστικό παλμό προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.  Δεν δίστασε μάλιστα να πει πως ακόμα και η φυλακή τον περιμένει! 

Στο κήρυγμα του, στην εορτή του πολιούχου της Μεγαλόπολης Αγίου Νικολάου, κατακεραύνωσε την κυβέρνηση και τις αποφάσεις που παίρνει. Ξεκίνησε λέγοντας: «Δεν έφταναν μέχρι τώρα τα βρώμικα διατάγματα που πέρασε η κυβέρνηση για ομοφυλόφιλους, θέλησαν τώρα οι άνομοι και παράνομοι να βάλουν χέρι και στην Εκκλησία». Και συνέχισε:

«Στις μέρες μας δυστυχώς θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμα και να στήσουν ένα σύμφωνο θρησκευτικής ουδετερότητας, να καταργήσουν τον σταυρό από τη σημαία, να διώξουν την θρησκεία από τα σχολεία και τις ένοπλες δυνάμεις. Οποιοδήποτε σύμβολο θυμίζει την θρησκεία, καταργείται!»

Σε υψηλούς τόνους το χαρακτήρισε «βρώμικο διάταγμα» και πρόσθεσε: «Κινδυνεύει η πίστη μας χριστιανοί μου, από ανθρώπους-που τους βρήκαμε στην πατρίδα μας, τους είχαμε; Εμείς οι Δεσποτάδες και οι παπάδες θα το πολεμήσουμε και σας θέλουμε δίπλα μας. Θέλω να μου κάνουν μήνυση για αυτά που λέω και να πάμε στα δικαστήρια να δείτε τι θα τους πω! Εγώ φοράω μαύρα, οι δεσπότες βάλαμε τα μαύρα και αφού φορέσαμε τα μαύρα (ράσα) πήραμε απόφαση ακόμα και φυλακή να πάμε, για του Χριστού την πίστη την Αγία!».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=64FrmW00egc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ