Άγιο Όρος

Άγιο Όρος: Εκατοντάδες προσκυνητές για ένα ταξίδι στο Περιβόλι της Παναγιάς

Πλήθος προσκυνητών από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης επισκέπτονται μέχρι και αυτή την περίοδο το Άγιο Όρος, όπου καθημερινά από την περιοχή της Ουρανούπολης ferry boat τους μεταφέρουν στα μοναστήρια που επιθυμούν να δουν, αν και το ημερολόγιο έχει «φτάσει» στα μέσα του Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πλειονότητά τους είναι Ρουμάνοι που μπήκαν στην Αθωνική Πολιτεία, ώστε να διαβιούν στη Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου κοντά στην Ιερή Μονή Μεγίστης Λαύρας, όπου διαμένουν Ρουμάνοι μοναχοί, αλλά και στη Σκήτη του Λάκκου της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου.

Επιπροσθέτως, στο Άγιο Όρος βρίσκονται Ουκρανοί και Σέρβοι προσκυνητές, αλλά και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι φέρεται πως εκμεταλλεύονται την καλοκαιρία της εποχής και ταξιδεύουν έστω για ένα Σαββατοκύριακο στα μοναστήρια που επιθυμούν είτε να περάσουν το βράδυ τους είτε να τα θαυμάσουν.

Να επισημανθεί, ότι η εποχή που μειώνονται δραματικά οι επισκέπτες προς το Άγιον Όρος είναι κατά τις αρχές Οκτωβρίου λόγω της αλλαγής του καιρού, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια έδωσαν την ευκαιρία σε προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ευρώπης και της χώρας να επισκέπτονται την Αθωνική Πολιτεία μέχρι και αυτή την περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και στην πρωτεύουσα, τις Καρυές, όπου τα ιδιωτικά λεωφορεία, αλλά και της γραμμής πηγαινοέρχονται γεμάτα προσκυνητές, με αποτέλεσμα ο Νοέμβριος να είναι ένας «ενεργός» μήνας για το Περιβόλι της Παναγιάς.

Τέλος, ευχαριστημένοι είναι και οι επιχειρηματίες της Ουρανούπολης, βλέποντας προσκυνητές από την Ευρώπη και την Ελλάδα, να αφήνουν σημαντικά ποσά για την συγκεκριμένη εποχή.

Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ