Άγιο Όρος

Μέσω Αγίου Όρους ρίχνει νέες γέφυρες στην Ελλάδα η Ρωσία

Παρέμβαση της Ρωσικής Εκκλησίας για το προσκύνημα του Ρώσου πρωθυπουργού στο “περιβόλι της Παναγιάς” είχαμε πριν από λίγο.

“Η επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισουστiν στην Ελλάδα και, ειδικότερα, στο Άγιο Όρος μαρτυρεί τη διαρκή σημασία των πνευματικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και του ελληνικού κόσμου, καθώς και την τρέχουσα σχέση και αλληλεξάρτηση των δύο χωρών” σημειώνει ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωτοπρεσβύτερος π.Νικολάι Μπαλάσοφ .

"Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι το ρωσικό κράτος εκπροσωπήθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Εξάλλου, την απελευθέρωση της Ελλάδας δεν μπορεί να την φανταστεί κανείς χωρίς την πολύ σημαντική ρωσική συμμετοχή", δήλωσε eεπίσης ο Μπαλάσοφ με αφορμή την παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού στην Ελλάδα .

Η νέα αυτή παρέμβαση έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανάλυση Έλληνα εμπειρογνώμονα του Πανεπιστημίου της Μόσχας , ο οποίος τόνισε πως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να αποκαταστήσει την επικοινωνία με ορισμένα αγιορείτικα μοναστήρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...