Μονής Εσφιγμένου
Άγιο Όρος
Ενημερώθηκε στις:

Ηγούμενος Εσφιγμένου: Λυπήθηκε ο Βαρθολομαίος για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αντί να ξεσηκώσει τον κόσμο

Για τις εξελίξεις στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου μίλησε στον FOCUS FM ο ηγούμενος της παλαιάς Μονής Εσφιγμένου, Αγίου Όρους, γέροντας Μεθόδιος.


Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με τον Στέφανο Δαμιανίδη, είπε ότι «πάνω από τριάντα αστυνομικοί και ΟΠΚΕ» κινητοποιήθηκαν «για ένα άτομο, που ήταν στο κτήμα και ένα άτομο που ήταν στο κονάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Από την αρχή που έγινε αυτή η αδελφότητα, συνέχεια παραβαίνουν τον καταστατικό χάρτη, τις διεθνείς συνθήκες για το Άγιο Όρος, γιατί είναι πίσω ο Πατριάρχης. Επειδή εμείς δεν μνημονεύουμε τον Πατριάρχη, γίναμε εχθροί.» υπογράμμισε. «Αυτοί δεν είναι μοναχοί, είναι ληστές» είπε και συμπλήρωσε ότι «ήρθαν δύο άτομα και μας λένε ότι έχουμε κάνει κατάληψη ενώ είμαστε εδώ πενήντα χρόνια». Τόνισε δε, ότι «δεν υπάρχει κάποιος να ελέγξει» και διερωτήθηκε «πού είναι οι εισαγγελείς για να ερευνήσουν την αλήθεια».


«Λυπήθηκε είπε ο Βαρθολομαίος για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αντί να ξεσηκώσει τον κόσμο. Αφού είναι πουλημένος» σημείωσε. «Ο Ιερώνυμος είναι ανύπαρκτος σε καθετί, δεν φαίνεται σε τίποτα. Πού είναι ο Έλληνας Πατριάρχης να ξεσηκώσει τον κόσμο;» κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ