Άγιο Όρος

Πυρετός στο Άγιο Όρος για το ουκρανικό-Έρχεται και ο Επιφάνιος

Μετά τα τελευταία γεγονότα στο Άγιο Όρος με τους Ουκρανούς και τον διχασμό των μοναστηριών συνεδρίασε όπως γράψαμε και χθες η Ιερά Κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος τέθηκε το θέμα του χειρισμού τέτοιου είδους επισκέψεων από τους εκπροσώπους της νέας εκκλησίας. Η επιστασία δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με αυτά ή σχετικά με το ευρύτερο ζήτημα της αναγνώρισης της νέας εκκλησίας.

Οι πληροφορίες του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αναφέρουν πως η Ιερά Κοινότητα δεν μπόρεσε να λάβει απόφαση και ότι το θέμα αναμένεται να επαναληφθεί στην επόμενη σύνοδο. Το ζήτημα ειναι όμως πολύ πιο φλέγον καθώς ο Epiphany Dumenko, επικεφαλής της νέας εκκλησίας σκοπεύει να βρεθεί στον Άθωνα στις 15 Φεβρουαρίου!

Περαιτέρω, σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Επιστασία αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με την ουκρανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Παύλο.

"Τα μέλη της επιστασίας, το εκτελεστικό σώμα του Αγίου Όρους, αρνήθηκε να τραβήξει φωτογραφίες μαζί τους ", αναφέρει μια πηγή στη Ρωσική Εκκλησία.

Ωστόσο, ελληνικά ΜΜΕ τείνουν να εμφανίσουν μια εικόνα πως η αγιορείτικη κοινότητα πήρε το μέρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διαβάστε εδώ την χθεσινή ανάλυση για το ουκρανικό και το Άγιο Όρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ