Άγιο Όρος

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ των διωγμών μοναχών στο Άγιο Όρος από την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου: Ετοιμάζονται να διώξουν τον Γέροντα Γαβριήλ;

upd: 2018-09-19

Η Ι.Μ. Κουτλουμουσίου μετά από επικοινωνία που είχαμε, έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα. Διαβάστε εδώ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΟΝΑΧΩΝ

Πληροφορηθήκαμε μετά μεγάλης λύπης μας ότι η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου ετοιμάζεται να απομακρύνει τον ασκητή Γέροντα π. Γαβριήλ από το Ιερόν Κελλίον Αγ. Χριστοδούλου του εν Πάτμω, της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου.

Η ανωτέρω Μονή προ καιρού απεμάκρυνε τον Ιερομόναχο π. Ειρηναίο από το κάθισμα του Αγίου Μοδέστου, λόγω διακοπής της μνημόνευσης του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Καθώς επίσης καί τον μοναχό Ιλλαρίων ( μοναχός εντός τής Μονής 25 χρόνια σέ διάφορα διακονήματα τά οποία τά περισσότερα ώς Εκκλησιαστικός- ένα από τό πιό ευαίσθητο καί υπεύθυνο διακόνημα. Εκτός πού τον εκδίωξαν με αστυνομία δεν τον επιτρέπουν να πλησιάζει την Μονή δίχως δικαίωμα για ένα πιάτο φαγητό γιά την άμεση επιβίωση του....!!!! ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ... ) με την μόνη πρόφαση δεν κατεβαίνει στην ακολουθία μετά την ψευδοσύνοδο Κρήτης 2016.

Ο Ιερομόναχος π. Ειρηναίος, μετά την απομάκρυνσή του, εφιλοξενείτο από τον Γέροντα Γαβριήλ στο Κελλί του. Η Ιερά Μονή έλαβε απόφαση να απομακρύνει τόσο τον Ιερομόναχο π. Ειρηναίο από το Κελλί του Γέροντα, όσο και τον λαϊκό Ανδρέα, ο οποίος διακονεί τον Γέροντα Γαβριήλ. Σημειωτέον, ότι οι δύο τελευταίοι δεν έχουν άλλο κατάλυμα, για να διαμείνουν.

Ο Γέρων Γαβριήλ έστειλε επιστολή στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, με την οποία παρακαλεί να επιτραπεί στον Ανδρέα να μείνει μαζί του, για να τον διακονεί, διότι μόνος του δεν δύναται να επιβιώσει ανθρωπίνως.

Ο Ανδρέας μεριμνά για την υγεία του Γέροντα, η οποία είναι πολύ εύθραυστη, του χορηγεί τα φάρμακα, του μαγειρεύει, φροντίζει για την καθαριότητα του Κελλίου και μεταφράζει (Πολωνός ών) στους Ρώσους προσκυνητές τα λόγια του Γέροντα.

Ο Γέρων Γαβριήλ είναι 83 ετών, είναι πολύ φιλάσθενος και δεν είναι σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του· χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιον άνθρωπο δίπλα του.

Επιπροσθέτως, κάποιος Ηγούμενος μας πληροφόρησε ότι ετοιμάζονται να απομακρύνουν από το Άγιον Όρος και τον Γέροντα Γαβριήλ, για λόγους διακοπής της μνημόνευσης του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Δεν το έχουν πραγματοποιήσει, όμως, μέχρι τώρα, διότι φοβούνται την οργή του λαού. Είναι πασίγνωστο ότι στην συνείδηση του λαού ο γέροντας Γαβριήλ θεωρείται ως ένας από τους Αγίους των ημερών μας.

Πρόσφατα, κατηγόρησαν τον Γέροντα ότι έχει στο Κελλί του ναρκωτικά. Βέβαια, στον έλεγχο τον οποίο πραγματοποίησε στο Κελλί του η Αστυνομία, λίγες ημέρες πριν, ουδέν ευρέθη. Ο Γέροντας πικραίνεται ιδιαίτερα για τα ολισθήματα αυτά κάποιων ιθυνόντων και περιμένει συνέχεια των πειρασμών.

Επιβάλλεται να διαμαρτυρηθούν έντονα οι πιστοί Χριστιανοί στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους και στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, για να παύσουν οι αναιτιολόγητες αυτές διώξεις, οι οποίες δεν μαρτυρούν σεβασμό στην ελευθερία της συνειδήσεως, μάλιστα των Ορθοδόξων Μοναχών.

 

Στοιχεία επικοινωνίας Ι. Μονής Κουτλουμουσίου:

Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος
Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου
630 86 Καρυές
Άγιον Όρος

Τηλ.: 23770-22532, 23770-23226, 23770-23732

Fax: 23770-23731

Θυμίζουμε το παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο Γέροντας Γαβριήλ κάνει ομολογία πίστεως και ενδυναμώνει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα των πιστών...

https://www.youtube.com/watch?v=RreH5KsV-aU

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ