Εκκλησία

Τι να κάνω για να μην κριθώ στην Τελική Κρίση της Δευτέρας Παρουσίας;

Τι να κάνω για να μην κριθώ στην Τελική Κρίση της Δευτέρας Παρουσίας; Ποιοι δεν θα κριθούν κατά την Δευτέρα Παρουσία; Ποια είναι η πρώτη ανάσταση και ποια η δεύτερη ανάσταση; Τι μας λέει η Αγία Γραφή για την ανάσταση των νεκρών; Μπορεί ο άνθρωπος να μην περάσει από την Τελική Κρίση; Ποια θα είναι τα κριτήρια της αξιολόγησης της Τελικής Κρίσης; Όλοι οι άνθρωποι θα κριθούν με το ίδιο κριτήριο;

Σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού, οφείλουμε να είμαστε σε πνευματική εγρήγορση διότι κανένας από εμάς δεν ξέρει πότε θα είναι το τέλος του σε αυτή τη ζωή. Ο άνθρωπος θα κριθεί ανάλογα με το πως έζησε και τι έκανε είτε για τον Θεό είτε για τους συνανθρώπους του. Επομένως δεν μιλάμε για τιμωρία Θεού. Η τιμωρία είναι δική μας, εμείς τιμωρούμε τον εαυτό μας και αυτό γίνεται σε περίπτωση που η ζωή μας είναι μακριά από την αγάπη του Θεού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Θεός σε καμία περίπτωση δεν εκδικείται ούτε τιμωρεί. Οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν την τιμωρία μας. Ο Θεός μόνο αγαπά το κάθε δημιούργημά Του. Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός λέει χαρακτηριστικά: «...Η συμμετοχή στη ζωή του Θεού είναι απόλαυση, ενώ η απόσταση α’ Αυτόν είναι κόλαση».

Απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις δίνει ο Γέρων Νεκτάριος στο βίντεο που ετοίμασε η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, Τρίκορφου Φωκίδος. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ