Εκκλησία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ευθύμιος Λέκκας: Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε μεγάλο σεισμό- Κινδυνεύει η Αγιά Σοφιά (Βίντεο)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ευθύμιος Λέκκας για επικείμενο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη ο οποίος θα θέσει σε κίνδυνο την Αγιά Σοφιά. Τα θραύσματα που πέφτουν από τον τρούλο του παγκόσμιου συμβόλου της Ορθοδοξίας προκαλούν ανησυχία στον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος εξέφρασε την ανησυχία του ότι ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στον ιστορικό ναό. Παράλληλα κάνει λόγο για αναγκαιότητα μέτρων συντήρησης προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος σοβαρών ζημιών στην Αγιά Σοφιά.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα υπάρχουν μέτρα που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ολικής ή μερικής κατάρρευσης ωστόσο για να τεθούν σε εφαρμογή θα χρειαστεί η Αγιά Σοφιά να παραμείνει κλειστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπερ σημαίνει ότι το τουρκικό κράτος δεν θα λαμβάνει έσοδα και παράλληλα θα πρέπει να δοθούν μεγάλοι οικονομικοί πόροι για τα μέτρα ασφαλείας.

Δείτε τι είπε ο σεισμολόγος: 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ