Εκκλησία

Οι Άγιοι που μαρτύρησαν στην Αφρική (Βίντεο)

Οι Άγιοι που μαρτύρησαν στην Αφρική. Πάνω από 80.000 και πλέον Βανδάλων που μετέβηκαν στην Αφρική εξαπέλυσαν με τρομερή μανία και σκληρότητα από κάθε άλλο βάρβαρο κατακτητή, διωγμό έναντι των ορθοδόξων πληθυσμών της Αφρικής.

Τα μαρτύρια ήταν φρικτά, χωρίς όρια, και επινοούσαν συνεχώς νέα βασανιστήρια με σκοπό να αναγκάσουν τους μάρτυρες του Χριστού να αφήσουν την Ορθοδοξία.

Η Εκκλησία μας τιμά αυτούς τους μάρτυρες, οι οποίοι μέχρι και την τελευταία τους αναπνοή ανέπεμπαν ύμνους και δοξολογούσαν τον Θεό, διότι πολλούς από αυτούς τους έκαιγαν ζωντανούς ή τους σκότωναν μέσα στις εκκλησίες ακόμα και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Βλέπετε ότι οι αληθινοί μαθητές του Χριστού, δεν φοβόντουσαν ούτε ντρεπόντουσαν να ομολογήσουν ότι είναι χριστιανοί. Είχαν αφιερώσει τη ζωή τους και την ψυχή τους ολοκληρωτικά στον Θεό, χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες των βασάνων που θα τους αφαιρούσε την ίδια τους τη ζωή.

Μακάρι κι εμείς να έχουμε αυτό το φρόνημα των Αγίων Μαρτύρων και να ομολογούμε κι εμείς την αληθινή πίστη μας στον Τριαδικό Θεό μας.--

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...