Εκκλησία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναγορεύθηκε επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Αίθουσα του Θρόνου στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την ερτ.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη 

Ο Παναγιώτατος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην έδρα της Μητρός Εκκλησίας με αναφορές στα ζητήματα της Παιδείας, του Περιβάλλοντος και της Γλώσσας, ενώ ανέφερε ότι η αγωγή ως παιδεία αξιών είναι ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που καλείται να λύσει ο άνθρωπος. Σημείωσε, δε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έσωσε κυριολεκτικά την πνευματική και πολιτισμική ταυτότητα του Γένους και τη Γλώσσα μας, ενώ έχει προσφέρει άπλετη βοήθεια προς το εκπαιδευτικό και μαθητικό προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για ύψιστη τιμή στην πρυτανική του θητεία, αλλά και ιστορική στιγμή για το Πανεπιστήμιο Κύπρου έκανε λόγο ο Πρύτανης του ΠΚ Τάσος Χριστοφίδης, ο οποίος και αναγόρευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε επίτιμο Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΠΚ, ενώ τον περιένδυσε με την τήβεννο του Πανεπιστημίου.

Στις 18:30 σήμερα το απόγευμα, το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου θα ανεβάσει την παράσταση «Σπουδή στο Θεατρικό Καβάφη: Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου» στο Ζωγράφειο Λύκειο.

Η επιλογή, επιμέλεια των κειμένων και η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Πιερή. Η μουσική του Ευαγόρα Καραγιώργη, η ενδυματολογική επιμέλεια ανήκει στον Σταύρο Αντωνόπουλο, ενώ υπεύθυνη παραγωγής και βοηθός σκηνοθέτις της παράστασης είναι η Σταματία Λαουμτζή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...