Εκκλησία

Βαρθολομαίος: "Όταν σκοτώνονται χιλιάδες πώς μπορούμε να ευλογήσουμε αυτόν τον πόλεμο όπως κάνει δυστυχώς ο Πατριάρχης Μόσχας;"

“Το Πατριαρχείο μας σαν Μητέρα Εκκλησία, που είναι για όλα τα κατά πνεύμα παιδιά της, δείχνει πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νιάτα, για τη νεολαία”, σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος υπενθύμισε ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, το 2016, είχε χαρακτηρίσει τους νέους όχι μόνο ως το μέλλον, αλλά και ως το ζωντανό και δυναμικό παρόν στη ζωή της Εκκλησίας. “Τους περιβάλλουμε πάντοτε τους νέους μας με στοργή και με ενδιαφέρον για το σήμερά τους, για την προετοιμασία τους για το αύριο, για τη σταδιοδρομία τους, για να είναι χρήσιμα στελέχη της Κοινωνίας και ζωντανά μέλη του σώματος της Εκκλησίας”, πρόσθεσε και αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα συνέδρια νεολαίας που διοργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το 2000 και το 2007, με τη συμμετοχή νέων από όλες τις Επαρχίες του Θρόνου.

Στο επικείμενο Συνέδριο θα μιλήσουν Ιεράρχες, κληρικοί, Πανεπιστημιακοί, και νέες και νέοι που θα λάβουν μέρος στις εργασίες του. “Θα δώσουμε τον λόγο στους νέους, διότι γι᾽ αυτούς γίνεται το Συνέδριο. Όχι μόνον να τους πούμε τί σκεπτόμεθα και τί θέλουμε εμείς οι μεγαλύτεροι από αυτούς, γι᾽ αυτούς, αλλά και τί προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, τί προσδοκίες, τί ελπίδες έχουν ή  περιμένουν από την Εκκλησία”, πρόσθεσε ο Παναγιώτατος, ο οποίος είπε ότι και με την πρωτοβουλία αυτή, της διεξαγωγής του Συνεδρίου, η Μητέρα Εκκλησία επιθυμεί να δείξει την αγάπη και το στοργικό ενδιαφέρον της για τους νέους, “γι᾽ αυτά τα μέλη της Εκκλησίας που βγαίνουν τώρα στον στίβο της ζωής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην συνέντευξη Τύπου παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, Πρόεδρος της Διοργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ποιμαντική μέριμνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη νεολαία, και συνοπτικά παρουσίασε τις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επανέλαβε ότι από την πρώτη στιγμή τον έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτο, ανίερο και διαβολικό. “Όταν σκοτώνονται χιλιάδες νέοι στρατιώτες και από τις δύο πλευρές, και όχι μόνο στρατιώτες, αλλά και άμαχοι και παιδιά, πώς μπορούμε να ευλογήσουμε αυτόν τον πόλεμο με τα δύο χέρια μας όπως κάνει δυστυχώς ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας;” διερωτήθηκε ο Παναγιώτατος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...