Εκκλησία

Μητρόπολη Χαλκίδος: Η Μνήμη του Προφήτη Ηλία

Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, στα πολυάριθμα Παρεκκλήσια προς τιμήν Του, τα οποία στολίζουν τις βουνοκορφές ή τους λόφους της Ευβοϊκής γης και των Βορείων Σποράδων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 το βράδυ στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο του Καράμπαμπα της Πόλεώς μας, με την συμμετοχή δεκάδος εκ των Κληρικών της Πόλεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Ο Εσπερινός ετελέσθη στο ύπαιθρο, έξω ακριβώς από το γραφικό Ι. Ναΐδριο και συμμετείχαν σ' αυτόν εκατοντάδες ευλαβείς χριστιανοί, με προεξάρχοντες τους Άρχοντες του Τόπου, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, πλαισιούμενη από συνεργάτες της, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διευθύνσεως Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος κ.ά., οι οποίοι κατενύγησαν από την ιερά Υμνωδία, την οποία απέδωσαν οι Ιεροψάλτες κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος, με τους μαθητές τους, ενώ παράλληλα διδάχθηκαν ουσιαστικά και καίρια και από τον επίκαιρο λόγο του Σεβασμιωτάτου, περί του μεγάλου Προφήτου.

 Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με θερμούς λόγους στο εορτάζοντα Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Αγιαννίτη και στους παρόντες και παρούσες που φέρουν το όνομα του Προφήτου Ηλία.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και λειτουργούντων επτά Πρεσβυτέρων και του Διακόνου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός - Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.

Κατά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εόρτια σε όλους τους τιμητές της μνήμης του Προφήτου Ηλία, εξέφρασε την αγάπη του σε όσες και όσους εορτάζουν και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της Πανηγύρεως.

Και ο εορτάζων π. Ηλίας Αγιαννίτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, για τις ευχές, την αγάπη και την διδακτική του παρουσία και τους συμπρεσβυτέρους του για την έκφραση της αδελφικής τους αγάπης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ