Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Πάπας για Χριστιανούς, Εβραίους & Μουσουλμάνους: Η συμφωνία είναι ανώτερη από τη σύγκρουση

"Όταν ήμουν Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, συγκέντρωσα Χριστιανούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους σε έναν γόνιμο διάλογο. Ήταν μια από τις πρωτοβουλίες για τις οποίες είμαι πιο περήφανος. Είναι η ίδια πολιτική που προωθώ και στο Βατικανό. Όπως έχετε ακούσει πολλές φορές από εμένα, για μένα η συμφωνία είναι ανώτερη από τη σύγκρουση" 

Η δήλωση αυτή ανήκει στον Πάπα Φραγκίσκο σε συνέντευξή του στην αργεντίνικη εφημερίδα La Nacion.

Προς γνώσιν για το που οδεύουμε... Σε ποια οικουμενιστικά μονοπάτι... 

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπερασπίστηκε επίσης την απόφασή του να μην κατονομάσει άμεσα τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στις επανειλημμένες καταδίκες του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κάνει "τα πάντα" ώστε "να μην υπάρξει ούτε ένας θάνατος στην Ουκρανία".

"Ένας Πάπας δεν κατονομάζει ποτέ έναν αρχηγό κράτους, πολύ περισσότερο μια χώρα, η οποία είναι ανώτερη από τον αρχηγό του κράτους της", δήλωσε ο Φραγκίσκος στη συνέντευξή του.

Στη συνέντευξη, ο Πάπας είπε ότι οι παρασκηνιακές προσπάθειες του Βατικανού για να σταματήσει ο πόλεμος είναι συνεχείς. "Το Βατικανό δεν επαναπαύεται ποτέ", είπε ο Φραγκίσκος. "Δεν μπορώ να σας πω τις λεπτομέρειες γιατί δεν θα ήταν πλέον διπλωματικές προσπάθειες. Αλλά οι προσπάθειες δεν θα σταματήσουν ποτέ".

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Nacion, ο Φραγκίσκος είπε επίσης ότι ενώ οι σχέσεις του με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο ήταν "πολύ καλές", τα σχέδιά του να συναντηθεί με τον Ρώσο Πατριάρχη, ο οποίος έχει υποστηρίξει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχαν ανασταλεί επειδή οι διπλωμάτες του Βατικανού "κατάλαβαν ότι μια συνάντηση μεταξύ των δύο αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να προσδώσει πολλές συγχύσεις".

Ο Φραγκίσκος δήλωσε επίσης στη συνέντευξη ότι δεν έχει επισκεφθεί ακόμη την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, όπως έκαναν ορισμένοι δυτικοί ηγέτες, επειδή φοβόταν ότι θα έθετε σε κίνδυνο "υψηλότερους στόχους, οι οποίοι είναι το τέλος του πολέμου, μια εκεχειρία ή τουλάχιστον ένας ανθρωπιστικός διάδρομος".

"Ποια θα ήταν η χρησιμότητα του να πάει ο Πάπας στο Κίεβο αν ο πόλεμος συνεχιζόταν την επόμενη ημέρα;", είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ