Εκκλησία

Πάπας: Μην έχετε σκύλους και γάτες που παίρνουν τη θέση των παιδιών

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σε ακροατήριο στο Βατικανό χθες ότι οι άνθρωποι που αντικαθιστούν τα κατοικίδια με τα παιδιά ενεργούν "εγωιστικά". Τα σχόλια του Πάπα ακολουθούν την προειδοποίησή του τον Δεκέμβριο για έναν "δημογραφικό χειμώνα" εν μέσω φόβων ότι το παγκόσμιο ποσοστό γονιμότητας θα μειωθεί στο μισό μέχρι τον επόμενο αιώνα. 

"Σήμερα ... βλέπουμε μια μορφή εγωισμού", είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στο ακροατήριο, ενώ συζητούσε για τη γονεϊκότητα. "Βλέπουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδί.

"Μερικές φορές έχουν ένα, και αυτό είναι όλο, αλλά έχουν σκύλους και γάτες που παίρνουν τη θέση των παιδιών.

"Αυτό μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να γελούν, αλλά είναι μια πραγματικότητα".

Η πρακτική αυτή, είπε ο ηγέτης των 1,3 δισεκατομμυρίων ρ/καθολικών του κόσμου, "είναι μια άρνηση της πατρότητας και της μητρότητας και μας μειώνει, μας αφαιρεί την ανθρωπιά μας".

Έτσι, "ο πολιτισμός γερνάει χωρίς ανθρωπιά, επειδή χάνουμε τον πλούτο της πατρότητας και της μητρότητας, και είναι η χώρα που υποφέρει", κατέληξε.

Ο ποντίφικας έχει καταγγείλει στο παρελθόν τον "δημογραφικό χειμώνα". Η τελευταία ήταν τον Δεκέμβριο. Φαίνεται να είναι καλά ενημερωμένος για την παγκόσμια μείωση των γεννήσεων στον ανεπτυγμένο κόσμο. 

Αρκετές εκθέσεις που προκαλούν έκπληξη τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι ο πλανήτης βιώνει μια πληθυσμιακή κατάρρευση. Ερευνητές του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προειδοποίησαν το 2020 ότι 23 χώρες αναμένεται να δουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται στο μισό μέχρι το 2100. 

Ενώ ο ποντίφικας έχει υποστηρίξει ότι ο κόσμος πρέπει να ξεπεράσει τον δημογραφικό χειμώνα, υπάρχει μια αντίρροπη δύναμη των παγκόσμιων ελίτ που προσπαθούν να μειώσουν τον πληθυσμό του πλανήτη στο μισό. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...