Εκκλησία

Σκάνδαλο με κοινό ποτήριο: Θα συγκοινωνήσουν Ρ/Καθολικοί και Προτεστάντες στην Γερμανία

Παρά τις αντιρρήσεις του Βατικανού, οι διοργανωτές Οικουμενικού Φεστιβάλ στην Γερμανία θέλουν να επιτρέψουν στους Ρ/Καθολικούς και τους Προτεστάντες να συγκοινωνήσουν.

"Οποιοσδήποτε βαπτισμένος Χριστιανός μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές τις λειτουργίες, κατά την κρίση του" διαμηνύουν.

Αναλυτικότερα, Ρ/ Καθολικοί και Προτεστάντες στη Γερμανία σχεδιάζουν μια κοινή κοινωνία Χριστιανών διαφορετικών δογμάτων κατά τη διάρκεια οικουμενικού φεστιβάλ τον Μάιο, παρά τις αντιρρήσεις του Βατικανού.

Η τρίτη Οικουμενική Kirchentag (μτφρ Ημέρα Εκκλησιών) θα πραγματοποιηθεί στη Φρανκφούρτη από τις 13 έως τις 16 Μαΐου. Σε ένα δελτίο τύπου που διανεμήθηκε στις 16 Μαρτίου, οι διοργανωτές του Kirchentag δήλωσαν ότι στις 15 Μαΐου, «πολλές εκκλησίες» της πόλης θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση και «Χριστιανοί όλων των ομολογιών θα μπορούν να έρθουν, να εξοικειωθούν με μια ποικιλία παραδόσεων και, ακολουθώντας τη συνείδησή τους, να συμμετέχουν εις μνήμην του Ιησού Χριστού στο μυστήριο»,. Ο Thomas Sternberg, πρόεδρος της επιτροπής οργάνωσης ZdK (Κεντρική Επιτροπή Γερμανών Καθολικών), δήλωσε ότι "οποιοσδήποτε βαπτισμένος Χριστιανός μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές τις λειτουργίες, κατά την κρίση του".

Το 2019, μια ομάδα Καθολικών και Προτεσταντών θεολόγων εξέδωσε ένα έγγραφο με θέμα «Μαζί στο τραπέζι του Κυρίου», στο οποίο συνιστούσε «αμοιβαία ευχαριστική φιλοξενία», δηλαδή, Κοινωνία των Προτεσταντών σε καθολικές εκκλησίες και αντίστροφα. Το έγγραφο ενεκρίθη υπό την προεδρία του επισκόπου Georg Bötzing του Limburg και του συνταξιούχου Λουθηρανού επισκόπου Martin Hein. Ο Επίσκοπος Μπέτζινγκ είναι υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων στην Καθολική Εκκλησία και του λεγόμενου «συνοδικού τρόπου». Την άνοιξη του 2020, εξελέγη Πρόεδρος της Επισκοπικής Διάσκεψης της Γερμανίας. Αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του ανακοίνωσε ότι οι συστάσεις του εγγράφου «Μαζί στο τραπέζι του Κυρίου» θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια της Οικουμενικής Kirchentag του 2021. Την 1η Μαρτίου, ο επίσκοπος Betzing, του οποίου η επισκοπή περιλαμβάνει τη Φρανκφούρτη, έγραψε μια επιστολή προς τους κληρικούς της επισκοπής για το επερχόμενο Kirchentag.

Ο πρώτος που επέκρινε το έγγραφο ήταν ο επικεφαλής του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, Καρδινάλιος Kurt Koch. Τον Σεπτέμβριο του 2020, είχε υπάρξει μια επίσημη απάντηση από το Συνέδριο για το Δόγμα της Πίστης. «Οι δογματικές διαφορές (μεταξύ Καθολικισμού και Λουθηρανισμού) εξακολουθούν να είναι τόσο σημαντικές που αποκλείουν τη δυνατότητα αμοιβαίας συμμετοχής των πιστών στην Ευχαριστία», λέει μια επιστολή που έστειλε στον Επίσκοπο Μπετζίνγκ ο επικεφαλής της Συνέλευσης για το Δόγμα της Πίστης, Καρδινάλιος Λούις Λαδάρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ελληνοτουρκικά 0

Φρενίτιδα στον τουρκικό Τύπο: Οι Έλληνες αναβάθμισαν τους πολλαπλούς εκτοξευτές RM-70 και από την Ρόδο-Απειλούν πλέον την Μαρμαρίδα (Βίντεο)

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας των Τούρκων μυρίζουν πιθανή προβοκάτσια το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο