Εκκλησία

Μετωπική σύγκρουση Εκκλησίας με την Κυβέρνηση: Προσφυγή στο ΣτΕ για τα Θεοφάνεια

Η σκληρή κόντρα Εκκλησίας - κυβέρνησης δεν φαίνεται να περιορίζεται στην ανταλλαγή ανακοινώσεων, αλλά αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς -με εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις- η Εκκλησία προαναγγέλλει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2021 αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

-Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25.

-Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών

Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο η Εκκλησία «προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)».

Πάντως μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την προσφυγή στο ΣτΕ για τα Θεοφάνεια, όμως έκανε γνωστή την πρόθεσή της με την εγκύκλιο στις Μητροπόλεις.

Νωρίτερα, όπως σας είχαμε ενημερώσει πρώτοι εδώ στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Ιερά Σύνοδος με έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε πως θα κρατήσει ανοικτούς τους ναούς ανήμερα των Θεοφανείων.

Συνέχεια φαίνεται να έδωσε η κυβέρνηση, απαντώντας πως δεν μπορεί να αγνοεί το νόμο όποιος διαφωνεί. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει και ρέστα και διαμηνύει στην Εκκλησία πως είναι υποχρέωσή της να τηρήσει τα νέα μέτρα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ