Παναγία Σουμελά στον Πόντο
Εκκλησία
Ενημερώθηκε στις:

Ζωντανή μετάδοση από την Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Ήχησαν και πάλι σήμερα οι καμπάνες στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, μετά από πέντε χρόνια σιωπής, εξαιτίας των αναστηλωτικών εργασιών.

Ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκει την ιστορική Μονή εν μέσω πανδημίας και στον απόηχο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξασφάλισε τη σχετική άδεια από τις τουρκικές Αρχές, με τους οι μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, και Ζάμπιας κ. Ιωάννη, ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, να τελούν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία


Και χωρίς την παρουσία πιστών κυρίως από τον Ελλαδικό χώρο, λόγω του κορωνοϊού, πραγματοποιείται αυτή την ώρα μετά από 5 και πάλι χρόνια, η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο SonDakika.com μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 50 διαπιστεύσεις, 45 από την Ελλάδα και 5 από τη Γεωργία.

Στην εκ νέου τέλεση της Θείας Λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Μονή της Παναγίας Σουμελά, αναφέρθηκε προ ημερών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης: «Όπως γνωρίζουμε όλοι, εφέτος μετά την ολοκλήρωση των συστηματικών και πολυχρονίων ανακαινιστικών έργων θα γίνει πάλι η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, σε αυτό το Παλλάδιο της Ορθοδοξίας, μέσα στα βουνά του Πόντου, που είναι το μεγάλο προσκύνημα των Ποντίων αδελφών μας.

 Ζωντανή σύνδεση Παναγία Σουμελά Τραπεζούντα

Gepostet von Xenagos konstantinoupoli am Samstag, 15. August 2020

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ