Εκκλησία

Ο εορτασμός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος σε Λέρο και Κάλυμνο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε στη Μητρόπολή μας η εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Ο επιβλητικός Ιερός Ναός της Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού, στον οποίο εφημέριος είναι ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Νικόδημος Φωκάς, εόρτασε πανηγυρικά.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, παραμονή της εορτής,  τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, συμπαραστατουμένου υπό ιερέων της νήσου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και περί ώρα 9 βραδινή, τελέστηκε Παρακλητικός Κανών και η ευλόγησις της απαρχής της σταφυλής.

Παρόντες στον εορτασμό της ιεράς πανηγύρεως ήταν οι τοπικές Αρχές, και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, οι οποίοι τήρησαν τις οδηγίες και τα ισχύοντα νέα μέτρα προστασίας για την δημόσια υγεία που εξέδοσαν οι αρμόδιες υγιεινομικές και πολιτικές Αρχές.

Ο εορτασμός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού ετελέσθη και σε πολλά παρεκκλήσια της Ιεράς Μητροπόλεως όπου εόρτασαν πανηγυρικά.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Το εσπέρας της Τετάρτης 5 Αυγούστου 2020 στις 19:00΄ τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Καλύμνου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του Ιερού Κλήρου στης νήσου.

Τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού έφεραν μεταβολές στον φετινό εορτασμό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού. Περιορισμένος ο αριθμός των πιστών στο εσωτερικό του ναού τηρουμένων των μέτρων, ενώ οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και οι πιστοί φορούσαν μάσκες.

Στον εσπερινό παρόντες ήταν ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιώργος Ψαράς και ο πρώην Πρόεδρος του ΔΛΤ Νέστορας Φρατζής.

Η καθιερωμένη λιτανεία στην παραλιακή οδό φέτος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μέτρων.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Θ. Μ. ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στο φερώνυμο Παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό του Χριστού της Ιερουσαλήμ στα Πηγάδια Καλύμνου.

Στο γραφικότατο εορτάζον εξωκκλήσι του Χριστού στο πανέμορφο Κάστρο της Χρυσοχεριάς Καλύμνου (5-8-2020)

Στο γραφικότατο εορτάζον εξωκκλήσι του Χριστού στους Βοθύνους Καλύμνου (5-8-2020)

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες από Κάλυμνο:  Ν.Μαμάκας-Αλήθεια FM, "Kalymnos news"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...